11 d’abril de 2021 11/4/21

El Gandia Billar Club torna a l’elit

El Gandia Billar Club torna a l’elit - (foto 1)

  L’Alcaldessa de Gandia en funcions, Diana Morant, acompanyada de la regidora d’Esports en funcions, Lydia Morant, han rebut aquest matí una delegació del Gandia Billar Club, encapçala pel seu president, Vicent Cholvi, per tal de felicitar el club pel merescut ascens i retorn a la Divisió d’Honor Nacional.

  “És tot un orgull per a Gandia que el Chef Amadeo torne novament a la cúspide del billar en l’àmbit estatal. A més, amb l’organització de la fase final d’ascens, la ciutat de Gandia ha estat en el centre del mapa del billar a tot Espanya. Hem de valorar el gran esforç i sacrifici que han realitzat per a arribar a competir en el més alt nivell. Tota la ciutadania ha de sentir-se orgullosa d’estos jugadors, perquè contribuïxen al fet que es vincule Gandia amb triomfs esportius. Ells ens ajuden a fer de Gandia una ciutat millor,  gràcies als valors que es transmeten a través de l’esport”. L’alcaldessa ha reiterat el suport de l’Ajuntament als clubs esportius com el Chef Amadeo Gandia BC, el qual s’esforça cada dia per a deixar el nom de Gandia en el pavelló més alt. “Tot açò no fa més que donar-nos prestigi com a la ciutat esportiva i saludable que som, com a la gran ciutat d’esportistes que som”.

   El passat 12 de maig el Gandia Billar Club (ara Chef Amadeo Gandia BC) va aconseguir l’ascens de categoria de Primera Divisió Nacional a DIVISIÓ D’HONOR NACIONAL (màxima categoria del billar a tres bandes en Espanya).

  També es va proclamar SUBCAMPIÓ DE LA LLIGA NACIONAL DE CLUBS de Primera Divisió Nacional.

  Amb este ascens a la Divisió d’Honor i amb el Subcampionat d’Espanya, ha assolit una de les seues principals aspiracions i il·lusions: tornar al més aviat possible a la Divisió d’Honor Nacional, és a dir, a l’elit del billar nacional reservat als 8 MILLORS EQUIPS D’ESPANYA.

  Esta fita històrica s’aconseguix després de 18 ANYS d’estar de manera ininterrompuda en la màxima categoria i 4 anys d’absència.

  Cal destacar que a la temporada 2017-2018 van ser CAMPIONS D’ESPANYA DE SEGONA DIVISIÓ NACIONAL, amb l’ascens a Primera Divisió Nacional.

  La FASE FINAL D’ASCENS es va disputar a Gandia. A l’èxit esportiu, es va unir l’organitzatiu, ja que les instal·lacions del club gandià van registrar una massiva afluència de públic, el qual va gaudir del gran joc de tots els equips.

  El Chef Amadeo Gandia BC ha tingut una IMPECABLE FASE REGULAR, on ha guanyat en tots els partits. Així, va assolir el dret a ser cap de sèrie, juntament amb els potents equips de Madrid Escuela Nacional, Club Billar València i Academia Billar Cachute de Pamplona (quatre excel·lents rivals que van pugnar per les dues places per als dos millors d’esta fase final).

  La UNIÓ I el TREBALL EN EQUIP ha sigut la clau per al gran triomf dels gandians, que a més han pogut disputar la fase en casa.

  El Gandia BC va competir amb el seu equip de gala, formant un PERFECTE ENGRANATGE que els va permetre, novament, rendir com un autèntic equip com en anteriors ocasions.

  Els herois de l’ascens han sigut AUSIÀS FUSTER, PACO ESTRUCH, JOSÉ LUIS PASCUAL, JESÚS RICO i PACO GOMARIZ.

  La classificació ha estat encapçalada pel València, seguit del Gandia BC, el Madrid i el Pamplona.

  “Per fi el Gandia torna a estar en el més alt. Vam estar 18 anys a la Divisió d’Honor i vam ser un referent estatal. Cal recordar, que només tenen eixe privilegi 8 equips. També som un referent en l’organització d’esdeveniments esportius; vull recordar que a Gandia es va fer el primer campionat del món femení i júnior. I és que treballem contínuament en la línia de fer grans esdeveniments i en estar en la Divisió d’Honor”, ha assegurat Cholvi, qui ha agraït el suport que sempre han rebut de la ciutat, els mitjans de comunicació i l’Ajuntament.

   

  Pujar