elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia acull per primera vegada un campionat d'apnea per equips

Gandia acull per primera vegada un campionat d'apnea per equips
  • El torneig tindrà lloc aquest diumenge, 3 de març, i es farà a la piscina coberta del poliesportiu municipal

MÉS FOTOS
Gandia acull per primera vegada un campionat d'apnea per equips - (foto 2)

L'edil delegat d'Esports, Jesús Naveiro; el president del Club de Busseig CAS de Gandia, Nacho Bofí, i el membre de l'entitat esportiva i vocal de la Federació Valenciana d'Activitats Subaquàtiques, Mauricio Laporta, han presentat hui el I Campionat d'Apnea per Equips FASCV, que tindrà lloc a la piscina coberta del poliesportiu municipal aquest diumenge, 3 de març.

"És la primera vegada a la història d'Espanya que es fa un campionat per equips amb membres d'un mateix club en aquest esport. Estem d'enhorabona perquè Gandia s'ha convertit en la seu d'un esdeveniment pioner en l'àmbit nacional", ha destacat el regidor qui ha mostrat la seua satisfacció per la capacitat del govern municipal i del departament d'Esports per posar totes les facilitats a clubs i entitats esportives al'hora d'organitzar esdeveniments. "Tenim clar que el binomi turisme-esport ens aporta molts beneficis i esperem que el pròxim campionat d‟apnea que organitzem siga d'àmbit nacional i permeta que desenes de persones coneguen Gandia".

Sobre el funcionament de la competició, Naveiro ha explicat que es tracta d'una prova autonòmica en què 10 grups de 3 persones competiran en dues fases: una primera amb aletes, i una segona sense, amb l'objectiu de recórrer els màxims metres possibles.
Finalment, se sumaran les distàncies que els diferents equips hagen fet durant les sis tirades per conéixer els guanyadors que viatjaran fins a Sabadell, on se celebrarà el Campionat d'Espanya en maig.

Pel que fa als horaris, els atletes hauran d'assistir a les 9 del matí a una sessió informativa prèvia, escalfaran a les 9.15 hores, i acabaran la primera prova al voltant de les 12 hores. La segona fase començarà poc després i acabarà sobre les 14.15 hores, moment en què tindrà lloc el lliurament dels trofeus.

"És una aposta personal del Club, que pretén animar la gent jove que puga tindre por per competir per primera vegada en apnea a fer-ho sentint-se acompanyada per gent del seu club", ha comentat Laporta.

Pel que fa a la participació s'espera la participació de 30 esportistes, però la idea és que la següent edició la prova es convertisca en un Open i es puguen apuntar clubs d'altres comunitats, arribant així als 50 participants.

Els organitzadors han agraït a l'Ajuntament el suport a un esport que "de vegades es considera d'alt risc". "Sempre recordem l'apnea quan apareix en un reality xou o quan hi ha algun accident, però es tracta d'una activitat molt dura i disciplinada que requereix combinar la part mental amb la part física".

Per part seua, Bofí també ha agraït l'esforç que el consistori, els tècnics d'Esport i el regidor han fet perquè aquesta prova funcione. "Feia temps que teníem previst dur a terme aquest esdeveniment i, després de meditar-ho molt, per fi hem pogut tirar-ho endavant", ha finalitzat.

Pujar