elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia acull el Fòrum Connecta Labora per afavorir l'ocupació

Gandia acull el Fòrum Connecta Labora per afavorir l'ocupació
  • La jornada compta amb tallers, una taula rodona i assessorament per a les persones desocupades

MÉS FOTOS
Gandia acull el Fòrum Connecta Labora per afavorir l'ocupació - (foto 2)
Gandia acull el Fòrum Connecta Labora per afavorir l'ocupació - (foto 3)
Gandia acull el Fòrum Connecta Labora per afavorir l'ocupació - (foto 4)

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha participat aquest matí en l'acte d'obertura del Fòrum Connecta Labora organitzat a Foment AIC pel Servei valencià d'Ocupació i Formació, dependent de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Sota el títol de 'Estàs en situació atur? Busques feina de forma activa?', La jornada es desenvoluparà fins aquesta mateixa vesprada i comptarà amb tallers, una taula rodona que abordarà la situació i les oportunitats del mercat laboral de la Safor, Aula TIC, a més d'assessorament per part de personal del LABORA a les persones aturades.

A l'acte han assistit la directora general d'Ocupació i Formació de Laboratori, Rocío Briones; el president de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, Salvador Femenía; el president de la Federació d'Associacions d'Empresaris de la Safor, Joan Pau Tur; secretari Territorial d'UGT, Raül Roselló; secretari general de Comissions Obreres Ribera-la Safor, Josep Antoni Carrascosa; el regidor de Polítiques Econòmiques, Ferran Martínez; el president del Cercle d'Economia de la Safor, Ramon Soler; a més dels portaveus dels grups municipals i els participants en el Fòrum.

Durant l'obertura de la jornada, la primera edil ha destacat que aquest tipus d'iniciatives serveixen perquè les persones aturades coneguen què estan buscant les empreses i que les empreses coneguen quin tipus de recursos els ofereix un organisme com el Labora. "Es tracta de posar en comú agents socials, persones individuals, empreses i institucions amb l'objectiu de millorar l'ocupabilitat de la nostra ciutadania per poder aconseguir tres objectius: acostar els serveis de Laboratori a la ciutadania, dotar d'eines a les persones que estan en recerca activa d'ocupació i posar en contacte a persones que busquen feina amb les empreses que l'ofereixen", va explicar Morant qui ha agraït a la Generalitat l'esforç que realitza per generar aquest tipus de projectes.

L'alcaldessa també va destacar la importància de la feina conjunta que s'està realitzant en diversos àmbits com l'Acord Territorial per l'Ocupació i el Desenvolupament de la Safor o amb la reincorporació de Gandia a la Mancomunitat de Municipis. "Aglutinar totes les parts implicades ens permet consolidar les eines que s'estan desenvolupant per afavorir la inserció de persones desocupades al mercat laboral, sobretot en aquests moments de pandèmia i sempre buscant la recuperació, la reconstrucció la reactivació i dinamització de l'economia en el desenvolupament industrial, comercial o turístic de la Safor".

Sobre les conseqüències de la pandèmia i les eines posades en marxa des del consistori, Morant ha recordat la posada en marxa del Fòrum Socioeconòmic amb l'objectiu d'aconseguir un gran pacte de ciutat i on tots els agents empresarials, polítics i sindicals han participat aportant les seues idees.

"Ací, a Gandia, estem parlant d'una inversió publicoprivada de més de 90 milions d'euros que suposaran la generació de més de 1.300 llocs de treball en els pròxims dos anys. En aquest moment, hem de treballar més que mai de manera conjunta per seguir acompanyant a les persones en situació d'atur, per a la seua incorporació a un mercat laboral cada vegada més digital i canviant. I el Fòrum Connecta Labora és una bona manera més de fer-ho".

Pujar