elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Fira Mercat Gandia acull la I Fira Patchwork el cap de setmana

Fira Mercat Gandia acull la I Fira Patchwork el cap de setmana
  • . Tindrà lloc a la Plaça del Prado els dies 12, 13 i 14 de maig. Els horaris seran: divendres i dissabte d’11.00h a 19:30h i diumenge d’11:00h a 14:30h.

MÉS FOTOS
Fira Mercat Gandia acull la I Fira Patchwork el cap de setmana - (foto 2)

Fira Mercat Gandia presenta per primera vegada la Fira Patchwork, del 12 al 14 de maig, a l’espai del Mercat Municipal del Prado. una fira amb una oportunitat única per a conèixer les últimes tendències en tecnologia verda i descobrir com portar un estil de vida més ecològic, la Fira de la Mobilitat Sostenible. Així ho ha anunciat aquest matí en roda de premsa la regidora de Polítiques econòmiques i Comerç, Vicenta Ferrer, acompanyada de l’organitzadora Xaro Sendra, de Mis Telas Patch.

Els horaris seran: divendres i dissabte d’11.00h a 19:30h i diumenge d’11:00h a 14:30h.

«És una fira molt interessant i completa, perquè, a més dels expositors de venda, paral·lelament s’han organitzat tallers, que es poden consultar a https://firamercat.gandia.org/ i exposicions en diferents punts de la ciutat: Casa de la Marquesa; Claustre Biblioteca Central; UPG; Casal Jaume I; Pati d’Armes del Palau dels Borja; Associació Arts i Més i Fira Mercat», ha exposat Ferrer.

Per la seua banda. Sendra ha posat en valor la qualitat de les exposicions que, a més d’aficionats locals i alumnat de la UPG, «compta amb la col·laboració d’artistes de prestigi reconegut, que han obtingut molts premis, i que han cedit les seues obres per a les mostres».

Pel que fa als tallesr, hi ha de molts tipus: d’iniciació, avançats, infantils... Per a realitzar-hi bosses de ma, flors, coixinets d’agulles, clauers, etc...

Sobre el Patcwork

La paraula està formada per patch (pegat) + work (treball). Traduït literalment, significa, treball amb pegats, és a dir, bàsicament es tracta d'unir uns trossos de tela amb uns altres per a obtindre una tela major i amb això, fer peces de tela majors, o bé, apedaçar des de draps, estovalles, roba fins a confecció de mantes i tapissos decoratius. Té uns orígens molt humils ja que apedaçaven la roba i creaven cobertors, utilitzant materials reciclats com a mitjà per a això. Amb el pas del temps, aquesta funció de reciclatge va evolucionar fins a aconseguir una funció més decorativa i artística.

Segons diverses teories, la història del patchwork situa el seu origen en l'antic Egipte. Estem parlant de l'Egipte dels faraons, uns 3.000 anys abans de Crist. Això es deu al fet que s'han recollit diversos tapissos que així ho demostren. A l’Estat espanyol arribà al segle XII, a la Rioja, de la mà dels àrabs i ja és una afició molt estesa que, a més, ha creat una indústria important al seu voltant. Al 2003, als EUA, aquest sector va moure 2.700 milions de dòlars.

Balanç - Fira de la Mobilitat

D’altra banda, Ferrer ha fet balanç de la Fira de la Mobilitat, celebrada el cap de setmana passat en el marc de la X Fira del Motor. Així, l avan visitra 3.550 persones, dels quals el 81% eren de Gandia, el Grau i la platja, el 16% de la comarca de la Safor i el 3% de fora. La valoració d’aquests va ser de 9,2 sobre 10 i la dels expositors de 8,9 sobre 10.

 

Pujar