24 d’octubre de 2019 24/10/19

Nou pla d'inserció laboral per a 20 famílies en risc d’exclusió social

Nou pla d'inserció laboral per a 20 famílies en risc d’exclusió social - (foto 1)

  Aquest matí s'ha presentat en roda de premsa el Pla Integrat de Suport a les Famílies 2018, PIAF 2018, a càrrec de Nahuel González, regidor de Responsabilitat Social, Alícia Izquierdo, regidora de Polítiques Econòmiques (Ocupació) i la Presidenta de la Junta de Districte del Raval, Àngels Pérez.

  El pla va a beneficiar a 20 famílies del Raval i Benipeixcar que siguen usuàries dels serveis socials per la seua condició de vulnerabilitat: dones, joves, persones immigrants, famílies en situació d'especial dificultat i persones en atur de llarga durada.

  El pla és un projecte desenvolupat per la Fundació de Treballadors de la Siderúrgia Integral, en col·laboració amb l'Ajuntament de Gandia. L'objectiu és ajudar a les famílies més desfavorides, la seua inclusió social i la dignificació del treballador/a, a través de la consecució d'un treball digne.

  Diferents fases

  Fase I: Derivació i acolliment inicial de les famílies participants, 20 famílies

  Fase II Orientació individual amb les famílies (diagnòstic soci-professional i pla personalitzat d'inserció)

  Fase III Tallers pre-formatius

  Fase IV Formació ocupacional: una acció formativa de 75 hores en els sectors d'hostaleria i hoteleria.

  Fase V Pràctiques en empresa, 50 hores per participant.

  L'any passat, que va ser el primer any que es va engegar aquest projecte, es va aconseguir que un 50% de les persones participants hagueren aconseguit quedar-se com a treballadores en les empreses en les quals van fer pràctiques.

  González ha agraït la col·laboració rebuda des de l'àrea de Polítiques Econòmiques (Comerç), així com a les empreses que participen en aquest projecte. I ha destacat l'èxit obtingut l'any passat. "És una bona notícia per a Gandia, ja que un dels objectius d'aquesta legislatura era donar assistència a les persones més vulnerables i en aquests moments de legislatura les ajudes es converteixen en llocs de treball, perquè una cosa és dotar una ajuda econòmica puntual, però el que realment necessita la gent és treballar, tenir una ocupació digna i una vida digna. Per això, agraïm des de l'ajuntament a la Fundació de Treballadors de la Siderúrgia aquest projecte i a la Conselleria d'Economia Sostenible tot l'esforç que fan en matèria d'ocupació".

  Per la seua banda, Izquierdo ha destacat la transversalitat de la col·laboració entre els tres departaments implicats i que "ja s'ha demostrat que la inserció laboral activa és possible, de fet l'any passat dels 20 participants en el projecte, més de la meitat es van quedar a treballar la temporada en les empreses on van estar realitzant les pràctiques. El govern d'aquesta ciutat està treballant intensament en les polítiques d'ocupació. Ahir mateix presentàrem, de la mà de l'alcaldessa, el programa d'Ocupació Jove amb una inversió 1.2 milions d'euros. A més, està també en marxa el programa de la Llançadora de Competències 3.0, el Programa Impulsa per a empreses i el de la Dipu et Beca. Aquest programa que presentem ara té com a objectiu anar beneficiant en anys successius als altres barris de la ciutat."

  Finalment, Pérez també s'ha congratulat de la bona notícia per a Gandia i el seu barri. I ha recordat que "al Raval ja s'estaven donant ajudes socials, però en aquest cas ja estem parlant de suport per a la inserció laboral, la qual cosa és realment important i és el que aconsegueix que en les famílies s'incremente l'autoestima i la integració social en el barri".

  ocultar
  Nou pla d'inserció laboral per a 20 famílies en risc d’exclusió social
  Pujar