elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detingut un violent lladre que robava ancianes a Gandia estampant-les contra el terra

Detingut un violent lladre que robava ancianes a Gandia estampant-les contra el terra
  • Les seguia a poca distància i quan arribava a la seua altura els treia el bastó i empenyia brutalment, afortunadament ja ha entrat a la presó

Agents de la Policia Nacional van detenir divendres passat a Gandia (València) un home de 35 anys, d'origen espanyol, com a presumpte autor de dos delictes de robatori amb violència i intimidació, per abordar dues dones d'edat avançada, 83 i 89 anys, quan transitaven pel carrer i després d'enganxar-los una forta estirada de la bossa i llançar-les contra el terra sortir fugint a la carrera amb les seves pertinences. Totes dues van haver de ser assistides pels serveis sanitaris com a conseqüència de les lesions sofertes en la caiguda. A més també va ferir un testimoni dels fets que va intentar retenir-lo.

Les investigacions es van iniciar en tenir coneixement els policies que s'havien comès diversos robatoris amb violència a persones d'edat avançada a Gandia. Un d'aquests fets va tenir lloc el 28 de juliol passat quan una dona de 89 anys hauria estat abordada mentre transitava pel carrer a plena llum del dia, per un home, el qual li va donar una forta estirada de la cartera que portava a la mà , arrabassant-la i llançant a la dona contra la vorera, la qual va resultar ferida i va haver de ser atesa pels serveis sanitaris.

Després de diverses indagacions, els policies van esbrinar que una setmana després, una altra dona de 83 anys, la qual s'ajudava d'un bastó per caminar també hauria estat abordada per l'esquena de la mateixa manera i arrossegada brutalment contra el terra per un home que va ixir fugint amb la bossa, resultant aquesta lesionada. A més, en la seua fugida, l'agressor també va lesionar un vianant que va intentar retenir-lo, escapolint-se'n i ferint-lo al canell amb una eina multiusos. Havent de ser assistides ambdues víctimes pels serveis sanitaris.

Modus operandi

En el transcurs de la investigació, els agents van esbrinar amb la col·laboració de la Policia Local de Gandia la identitat del sospitós, constatant que en tots dos casos es tractava de la mateixa persona, així com que el modus operandi consistia a seguir a poca distància les persones d'edat avançada i amb problemes de mobilitat i quan arribava a la seua altura les empenyia fortament arrabassant-los les seues pertinences i fent que caigueren a terra causant-los lesions, ixint fugint a la carrera. Els fets eren comesos a plena llum del dia i emprant una gran violència.

Finalment, els agents després de localitzar el sospitós el van detenir com a presumpte autor de dos delictes de robatori amb violència i intimidació i li van intervenir un telèfon mòbil que hauria estat sostret.

Es continuen amb les investigacions per al total aclariment dels fets.

L'arrestat, amb antecedents policials per fets similars, ha passat a disposició judicial, sent decretat el seu ingrés a la presó.

Pujar