elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Hui fa un any que el COVID-19 va entrar a Gandia

Hui fa un any que el COVID-19 va entrar a Gandia
  • Una dona que va viatjar a Madrid va ser la primera contagiada que es va registrar fa 12 mesos en el Departament de Salut de Gandia

Des de fa un any ha plogut molt, el número de contagiats ha ascendit com ningú podia imaginar, les víctimes de la pandèmia han sumit en una gran tristesa a tota la població, però justament hui, el 12 de març de l'any passat, va ser la primera vegada que el COVID-19 va entrar a Gandia.

Una dona que va viatjar a Madrid a visitar a uns familiars va ser la primera ciutadana contagiada per Coronavirus tractada en el Departament de Salut de Gandia, a l'Hospital Francesc de Borja.

Encara que ningú podia imaginar les greus xifres que s'anaven a registrar durant els mesos posteriors, l'inici de la pandèmia a Gandia i a la comarca de la Safor ja era una realitat.

Fa just 12 mesos que es va registrar el primer cas de COVID-19 que, afortunadament, es va saldar amb la dona recuperada després de diversos dies d'hospitalització. El marit de la infectada també es va contagiar i va romandre diversos mesos ingressat en planta i en l'UCI, encara que també es va recuperar de la malaltia.

Els mesos següents al fet que el fatídic virus entrara en territori gandià han donat per a molt. S'han registrat diversos pics importants que van fer que Gandia se situara entre les ciutats més afectades pels contagis de tota Espanya, aconseguint etapes amb una pressió hospitalària realment alta i amb els sanitaris exhaustos.

També és cert que, de la mateixa manera, l'Àrea de Salut de Gandia també ha aconseguit estabilitzar i fins i tot controlar el ritme d'avanç de la pandèmia, com en l'actualitat, moment en el qual s'ha situat com una de les zones sanitàries que més ha baixat la incidència del Coronavirus i on menys contagiats es registren diàriament.

En aquests moments, a l'Hospital Francesc de Borja, tan sols hi ha tres persones ingressades en la planta dedicada al virus i cinc ciutadans més que combaten la malaltia en l'UCI.

Pujar