23 de febrer de 2020 23/2/20

El ple del Consell nomena l'alcaldessa de Gandia membre de Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de València

El ple del Consell nomena l'alcaldessa de Gandia membre de Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de València - (foto 1)
  • Diana Morant aconsegueix la reincorporació de la ciutat una dècada després, circumstància que permetrà accelerar la transformació del port

El ple de Consell de la Generalitat Valenciana ha acordat aquest matí nomenar l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, membre de Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de València, després que la ciutat estigués una dècada fora d'ell. L'alcaldessa ha declarat després de conéixer el nomenament que és una "molt bona notícia per a Gandia", atés que era una reivindicació recuperar la presència de la ciutat, amb veu i vot, en el Consell d'Administració. "Érem l'únic port dels tres de l'Autoritat Portuària que estava fora de l'organisme i ara tornem a estar presents". Morant ha afegit que "Gràcies al president de l'Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, "hem estat presents al Consell Assessor del Port de Gandia de l'Autoritat Portuària de València des d'on hem impulsat moltes iniciatives". Ara, "el pes de Gandia en l'àmbit dels ports de la Comunitat Valenciana augmenta i podrem impulsar i accelerar la transformació del port".

Per la seua banda, Aurelio Martínez es va mostrar satisfet pel nomenament de Diana Morant. "Vull donar-li l'enhorabona perquè ha vingut desenvolupant un gran treball amb nosaltres. Era una anomalia que Gandia no tingués representació en el Consell d'Administració i espere que ara puguem seguir treballant de manera més estreta encara per poder desenvolupar i incrementar la importància del port de Gandia i la seua zona d'influència".

Fa un any, l'alcaldessa, en el transcurs de les jornades 'Nous Vells Ports, organitzades per la Marina de València, va aprofitar per a buscar la complicitat de Sagunt, València i l'Autoritat Portuària per impulsar la reincorporació de Gandia com a membre de Consell d'Administració, donada la importància del port gandià en l'àmbit de la Comunitat Valenciana. Morant, actualment, presideix al Comité Assessor del Port de Gandia.

Finalment, Morant ha indicat que Gandia està tornant a la ciutadania l'espai del port perquè "volem que siga també l'espai de les persones i un espai d'oportunitats". La transformació del port ja està sent visible amb la nova passarel·la a l'espigó Nord, l'accés sud a port, la connexió marítima amb les Illes Balears o la recuperació dels coberts amb usos culturals, pesquers i científics.

Pujar