20 de gener de 2021 20/1/21

El Consell Municipal de la Diversitat Lgtbi analitza noves formes de celebració de l’Orgull Gandia 2020

El Consell Municipal de la Diversitat Lgtbi analitza noves formes de celebració de l’Orgull Gandia 2020 - (foto 1)
  • Com a conseqüència de la crisi originada per la COVID-19, la programació LGTBI també ha hagut de reinventar-se

Dimecres passat va tindre lloc la primera reunió del Consell Municipal LGTBI de forma telemàtica, presidida per Juana Navarro, regidora de l’Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives. Aquest Consell LGTBI s’emmarca dins de la setmana del 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. En aquest Consell telemàtic estigueren presents membres tècnics i representants de les principals associacions LGTBI, i entitats i ONG de la ciutat, així com diferents representants polítics de la ciutat.

Com a conseqüència de la crisi originada per la COVID-19, la programació LGTBI també ha hagut de reinventar-se i, per aquest motiu, a la reunió es van parlar de les diferents propostes culturals i de les activitats que es realitzaran a la ciutat els pròxims mesos, entorn de la diversitat, especialment per a la celebració de l’Orgull LGTBI 2020. 

A més a més, des del departament d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, es va recordar tota la tasca realitzada durant els darrers mesos, en formació en diversitat, també dins de les aules escolars i la gran acollida per part dels centres, que reivindiquen la necessitat d’aquesta formació per a la prevenció de l’assetjament escolar i les discriminacions per qüestions d’orientació sexual i/o identitat de gènere, on s’han mostrat els diferents tipus de famílies que hi ha, ensenyant a conviure des del respecte, la igualtat i la diversitat.

Pel que fa als membres dels col·lectius i de les associacions LGTBI, van transmetre suggeriments i aportacions, sempre quedant a l’espera que l’evolució de la ciutat siga positiva, per tal de poder reprendre les activitats amb total normalitat.

Pujar