elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís pregunta a la Conselleria de Territori sobre el macro càmping de luxe a la Marjal de Gandia

Compromís pregunta a la Conselleria de Territori sobre el macro càmping de luxe a la Marjal de Gandia
  MÉS FOTOS
  Compromís pregunta a la Conselleria de Territori sobre el macro càmping de luxe a la Marjal de Gandia - (foto 2)

  La diputada a les Corts per la Safor-Valldigna, Nathalie Torres, s’ha dirigit  a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques o Mobilitat, per a saber si existeix interès comunitari en el projecte, tal i com plantegen els promotors. «Nosaltres dubtem d’eixe interès comunitari, perquè la major part d’eixe projecte recau en la zona d’afecció de la Marjal de la Safor i, ja només per eixe motiu, qüestionem l’interès per a la ciutadania».

  A Compromís també li preocupa l’impacte directe sobre el Molí de Santa Maria, al Grau, un barri ja castigat pel trànsit rodat de vehicles pesants. «Tot açò junt pensem que dona com a resultat un projecte inviable des del punt de vista dels  Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de l’ONU i que a alguns polítics els agrada molt exhibir, però que a l’hora de la veritat són capaços de deixar passar projectes com aquest, molt allunyats i diametralment en contra d’un turisme sostenible, amable i respectuós amb l’entorn, que és el que defensem des de Compromís».  

  Compromís recorda la situació d’emergència climàtica; que la crisis ambiental i de valors que està vivint la societat ja està manifestant-se en episodis com el desproveïment de materials, de recursos, d’energia... En eixe context asseguren que projectes com el que es planteja a la Marjal posen en perill la conservació del territori. «Nosaltres considerem que és de responsabilitat conservar un territori que té una alta productivitat des del punt de vista agrícola,   com ambiental i per això aquests projectes no són compatibles amb la cura del territori». Unes inquietuds que el secretari de Medi Ambient de l’executiva de Compromís per Gandia, Daniel Muñoz, va plantejar també en una visita recent als Ullals de la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó.  

  Cal recordar, que Compromís per Gandia va presentar al·legacions el mes de juny passat després d’haver estudiat el projecte de macro-càmping a la Marjal i concloure que no és un projecte adequat per a la zona on es vol ubicar, amb moltes incompatibilitats urbanístiques, d’alta vulnerabilitat per estar molt a prop dels Ullals. De fet gran part del projecte està dins de la zona d’afecció dels ullals, de l’Alqueria del Duc. A banda d’això, és un espai molt important des del punt de vista arqueològic… El portaveu local, Ivà Bonet, també va recordar l’afecció dels terrenys per la ZEC (Zona d’Especial Conservació) i, sobretot, “pel que representa posar un nucli de 3.000 persones, dues vegades Rafelcofer o l’Alqueria allí enfront de Cartonajes Unión, tota eixa gent entrant i eixint pel Molí de Santa Maria, un veïnat de Gandia que porta anys patint el trànsit de camions pesats de la fàbrica i que reiteradament se’ls ha dit que eixe trànsit anaven a llevar-lo de dins del nucli de població, ara no només no van a llevar-lo sinó que van a afegir-li 3.000 persones entrant per allí”.

  També el 6 d’octubre passat, es va posicionar en contra del macrocàmping a la Marjal el grup municipal de Compromís +´ Gandia unida. Ho va fer una vegada estudiats els informes tècnics sol·licitats per l’administració autonòmica (Medi Natural; Urbanisme; Arqueologia; Mobilitat; Promoció Econòmica i Serveis Bàsics) el 13 de maig passat, per avaluar la Declaració d’Interès Comunitari promoguda per la mercantil Sunny Resorts amb la intenció de construir un macro càmping de luxe a la Marjal de Gandia. També es van enviar les al·legacions presentades al projecte per particulars i col·lectius durant el procés d’exposició pública.

  Pujar