elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Col·legiata de Gandia obrirà la possibilitat de realitzar visites guiades als guies locals

La Col·legiata de Gandia obrirà la possibilitat de realitzar visites guiades als guies locals
  • El 21 de maig tindrà lloc una formació per als guies turístics que possibilitarà l'acreditació per fer visites guiades a l'interior de la Col·legiata

MÉS FOTOS
La Col·legiata de Gandia obrirà la possibilitat de realitzar visites guiades als guies locals - (foto 2)
La Col·legiata de Gandia obrirà la possibilitat de realitzar visites guiades als guies locals - (foto 3)

La Insigne Col·legiata de Gandia seguix treballant i posant en valor el projecte de gestió turística. Poc a poc es van afegint nous formats i es va millorant el perfil de la visita. Tot té com a finalitat fer viable el projecte que s'ha posat en marxa gràcies al suport de l'Ajuntament de Gandia i a la gestió de l'empresa ArtiSplendore.

A les audioguies o visites guiades, es suma ara la possibilitat que els guies turístics que fan el tour pel centre històric de la ciutat ducal, puguen explicar l'interior de la Col·legiata amb el grup que porten.

Per això s'ha programat un encontre de familiarització amb el monument i la Parròquia. Este tindrà lloc el proper 21 de maig de 10h a 13h als Locals Parroquials de la Insigne Col·legiata de Gandia (C/Abadia, 7 46701 Gandia – València «Entrada pel pati del darrere de la Col·legiata»). Realitzada esta formació i acceptant els compromisos que establix la Col·legiata i ArtiSplendore, els guies assistents podran realitzar ells mateixos les visites guiades a l'interior de la Seu gandiense.

Des de la Insigne Col·legiata de Gandia es mostren il·lusionats amb esta proposta, ja que suposa una oportunitat de fer més propera la gestió turística del monument declarat Patrimoni Nacional. Este encontre no només serà una formació per al guia, sinó que també servirà per establir llaços de connexió i poder escoltar l'opinió dels professionals en turisme per tal d'anar millorant i adaptant esta oferta que des de la Col·legiata es vol mantenir.

Amb tot, la Col·legiata reconeix que queda molt de camí per fer i molts detalls per perfilar perquè el projecte resulti el millor possible. De moment es seguix avançant en la combinació entre turisme i vida pastoral, ja que cal recordar que la Col·legiata és un temple viu amb molta activitat eclesial. I que la finalitat de temple catòlic actiu no es pot descuidar per la gestió turística o activitat cultural.

Pujar