elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Coll Alas inaugura una exposició sobre Hannah Arendt

La Coll Alas inaugura una exposició sobre Hannah Arendt
  • Mery Sales mostra el pensament de Hannah Arendt en l'exposició pictòrica "L'incendi i la paraula"

MÉS FOTOS
La Coll Alas inaugura una exposició sobre Hannah Arendt - (foto 2)
La Coll Alas inaugura una exposició sobre Hannah Arendt - (foto 3)

L'Ajuntament de Gandia, a través de la regidoria de Cultura ha programat l'exposició de la pintora Mery Sales anomenada "L'incendi i la paraula". Produïda pel Patronat Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València, la mostra va més enllà de rendir un homenatge a la pensadora jueva alemanya Hannah Arendt i reivindica el seu pensament, la seua veu i el seu mètode a través de 40 obres pictòriques.

Hannah Arendt, alemanya d'origen jueu, va haver de fugir del seu país en 1933 i refugiar-se en els Estats Units. Periodista, mestra i pensadora política, sempre va defensar el pluralisme, concepte fonamental per a la llibertat i la igualtat entre les persones.

En l'exposició "L'incendi i la paraula", Mery Sales reivindica des d'una mirada pictòrica, l'essència d'un discurs audaç i compromés. A través d'una pintura tradicional com a llenguatge artístic, Sales ens presenta 40 obres per demostrar que este tipus de pintura està absolutament vigent en els nostres dies, ja que per la seua versatilitat permet, en una mateixa tècnica, presentar l'obra com un cartell, un paisatge o un retrat.

El recorregut que proposa l'artista pivota en sobre dos temes fonamentals: la violència i la llibertat, presentant una conclusió final esperançadora, en la qual "els quadres parlen del compromís. Arendt ens incita a pensar sense por, "sense baranes", és a dir, sense doctrines ni certeses, sobre els conflictes de la nostra realitat. És una dona que va tindre el talent d'entendre les atrocitats del seu temps i el coratge de contar-ho en directe. De saber veure els focs del seu temps i ens aporta les ferramentes per a aprendre a identificar els nostres, des d'una perspectiva política reparadora", afirma Mery Sales

Paral·lelament, en col·laboració amb el Unitat d'Igualtat i el Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València (CIG-UV), es realitzaran, el dia 9 de març, una taula redona al voltant de la figura d'Hannah Arendt i el 22 de març, es projectarà la pel·lícula "Hannah Arendt", de Margueritte Von Trotta. També es realitzaran altres activitats de difusió com ara visites guiades per a grups, individuals i visites comentades per a pròpia artista.

Mery Sales (Valencia, 1970) es doctora en Belles Arts i professora en la Facultat de Belles Arts de València (UPV). En paral·lel, ha tingut una dedicació incessant a la pràctica pictòrica que ha estat reconeguda amb diferents guardons, entre els més importants, l'1er Premi Paul Ricard. Espanya (2008); Esment d'Honor, XLI Saló de Tardor, Ateneu Mercantil de València (2010); Esment Senyera de Pintura (2005), XXXI Saló de Tardor. Ateneu Mercantil de València (2003); i 1er Premi VII biennal de les Arts Plàstiques, Ciutat de Pamplona (2001).

La inauguració serà el divendres 3 de març, a les 20.00 hores, a la sala Coll Alas de Gandia i es podrà visitar fins el 8 d'abril de 2017.

Pujar