elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Centre Esportiu del Grau de Gandia acull la pròxima reunió del programa 'Lideresas Amazonas' per fomenar el triatló entre les dones

El Centre Esportiu del Grau de Gandia acull la pròxima reunió del programa 'Lideresas Amazonas' per fomenar el triatló entre les dones
  • La jornada tindrà lloc el dissabte, 20 d'abril, i arrancarà a les 9.30 hores amb una sessió de piscina.

El regidor d'Esports, Jesús Naveiro i la presidenta i directora tècnica de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana, Vanessa Huesa, han anunciat que Gandia tornarà a acollir una quedada del programa 'Lideresas Amazonas' el pròxim dissabte, 20 d'abril.

Aquesta iniciativa va nàixer de la mà de la Federació Espanyola de Triatló en col·laboració amb les federacions autonòmiques i té com a objectiu fomentar l'activitat física femenina i augmentar el nombre de dones que se sumen a aquesta disciplina en particular.

Sobre la jornada, Huesa ha explicat que serà una reunió en què "les dones que ja tenen certa experiència en aquest esport utilitzaran la seua trajectòria per ajudar altres que estan començant".

Per part seua, Naveiro ha reafirmat el compromís del govern municipal a l'hora de promocionar tota mena d'esports. "El triatló és un esport en auge que cada vegada té més adeptes i des de la Federació s'està fent una aposta encertada per la seua promoció entre les dones per la qual cosa no podem fer més que implicar-nos".

Així doncs, el dia començarà a les 9.30 hores al Centre Esportiu del Grau, on les participants aprendran nocions bàsiques sobre natació, tant en aigües obertes com en general, i carrera.

"Les activitats aniran dirigides a conéixer la tècnica de l'esport, les coses que han de tenir en compte a l'hora de practicar-lo, el material, etc. Començarem amb una sessió a la piscina i després passarem a la carrera", ha assenyalat. En aquest cas, la líder serà Sílvia Valero, llicenciada en Educació Física i entrenadora nacional de triatló.

Pel que fa als requisits, qualsevol persona que tinga 18 anys o més es podrà apuntar a la sessió independentment de la seua condició física. Per fer-ho, caldrà inscriure's, de forma totalment gratuïta, a https://lideresasamazonas.org/quedadas/.

La presidenta ha agraït tot el suport que ha rebut la Federació per part de l'Ajuntament. A més, ha afegit que "serà una jornada d'aprenentatge molt divertida" i ha convidat totes les ciutadanes, tant de Gandia, com dels seus voltants, a participar-hi.

Pujar