20 de juliol de 2019 20/7/19

El CDIAP de la Mancomunitat de Municipis de la Safor celebra el dia de l´Atenció Primerenca

El CDIAP de la Mancomunitat de Municipis de la Safor celebra el dia de l´Atenció Primerenca - (foto 1)

El dia 15 d’abril de 2019 se celebra per primera vegada el Dia de l’Atenció Primerenca a tot l’Estat espanyol, per aquest motiu, des del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Primerenca de la Mancomunitat es vol donar a conéixer la importància d’aquest tipus d’intervenció que generalment s’ofereix en els centres denominats CDIAP.

L’Atenció Primerenca és un conjunt d’intervencions dirigit a la població infantil en els primers anys de vida, a la família i al seu entorn, que tenen com a objectiu donar resposta a les necessitats transitòries o permanents que presenten els xiquets amb trastorn en el desenvolupament o que tenen risc de patir-lo.

L’Atenció Primerenca ha sigut reconeguda i impulsada, en els últims anys, en les diferents comunitats autònomes de l’Estat com una prestació imprescindible per a tots els xiquets i xiquetes i les seues famílies que la necessiten.

Actualment, a la Comunitat Valenciana i depenent de la Generalitat Valenciana hi ha 45 centres públics acreditats: 5 centres a la província de Castelló, 16 a la d’Alacant i 24 a la de València.

Per a celebrar aquest dia a nivell nacional, s’han preparat distints actes com un Concurs de Dibuix sobre el tema de l’Atenció Primerenca, activitats per als xiquets, comunicats als mitjans de comunicació, jornades de portes obertes als centres, etc.

A la Comunitat Valenciana, a més d’aquestes activitats, la Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives i el Director General realitzaran visites a algun centre.

En el Manifest elaborat per la Federación Española de Asociaciones de Profesionales de la Atención Temprana, es considera que ha arribat el moment d’avançar cap a un model comú d’Atenció Primerenca a tota Espanya, per la qual cosa es necessita un marc regulador que garantisca els continguts de la prestació, els principis d’actuació, el model de provisió, les condicions d’acreditació i indicadors d’avaluació, així com el finançament regular i suficient dels serveis.

El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Primerenca (CDIAP) de la Mancomunitat de Municipis de la Safor és un dels primers centres de la Comunitat Valenciana, ja que està en funcionament des de l’any 1984. És un servei públic sent la Mancomunitat l’entitat titular la que gestiona el Centre i està subvencionat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, i amb l’aportació de tots els municipis adherits a la Mancomunitat.

Al llarg d’aquests anys s’han atés, des de l’inici fins al mes de març de 2019, 1.751 casos, la majoria pertanyents als municipis de la comarca de la Safor.

Per a celebrar aquest dia, el centre farà una jornada de portes obertes el mateix dia 15 d’abril, des de les 12:30h fins a les 14:30h, per a donar a conéixer el treball de l’equip de professionals i les instal·lacions.

El Centre està ubicat a la plaça Bennàcer, núm. 1, a Gandia (cantonada C/ Abad Solà).