elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un castell pirotècnic simultani cita a tota la Safor a les seues platges

Foto d'arxiu d'un espectacle pirotècnic a Gandia
Foto d'arxiu d'un espectacle pirotècnic a Gandia
  • El dissabte a les 23.59 hores podran gaudir des de totes les parts de la costa de la comarca l'espectacle de pirotècnia per a ajudar al sector

La Diputació de València ha posat en marxa una iniciativa per a donar suport al sector de la pirotècnia després de passar per la seua pitjor època a causa de la pandèmia del Coronavirus. L'afecció que ha suposat per a aquests empresaris després de la cancel·lació de tots els actes festius ha sigut notable, tant que més del 70% de les empreses d'aquest àmbit s'han vist obligades a acollir-se a un ERTE.

Donada la circumstància, la Diputació ha organitzat un espectacle pirotècnic programat per a la nit de demà dissabte a les 23:59 hores en un gran nombre de platges de la Comunitat, fins a 15 municipis. Concretament a la Safor es dispararà aquest espectacle de focs artificials en la capital de la comarca, Gandia, i a Oliva, Xeraco i Miramar.

A la platja de Gandia es dispararà a través de la companyia Aitana, que il·luminarà el braç del port i es podrà observar des de pràcticament tots els punts del litoral gandià, tal com ha explicat aquesta setmana el Regidor Delegat de Govern Interior i Coordinació Administrativa, José Manuel Prieto.

La platja Mitja Galta d'Oliva serà el lloc triat perquè la pirotècnia Borredà llance el castell, motiu que servirà com a colofó a les festes de Moros i Cristians de la localitat que enguany no han pogut celebrar de la mateixa manera que ho feien tradicionalment.

La platja de Miramar tindrà com a encarregat del seu espectacle a la pirotècnia Europla de Bèlgida, que farà gaudir als assistents des de totes les parts de la seua costa.

La quantia econòmica del cost dels castells serà a càrrec de la Diputació de València de manera íntegra, per la qual cosa cap consistori ha hagut de fer un desemborsament de diners per a realitzar l'esdeveniment. Cada ajuntament s'encarregarà de garantir la seguretat de la zona en la qual es vaja a desenvolupar mitjançant els seus agents policials i organitzadors.

D'aquesta manera, les localitats contribueixen a donar l'empenyiment que tant urgeix al sector de la pirotècnia en aquesta situació sense precedents i ofereixen als seus ciutadans i visitants un espectacle pirotècnic que es dispararà en les 15 localitats de manera simultània i il·luminarà el litoral mediterrani respectant totes les mesures de seguretat i de distanciament social perquè tot transcórrega amb la calma necessària.

Pujar