elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cáritas Gandia organitza la IV Gala Gastronòmica Solidaria

Cáritas Gandia organitza la IV Gala Gastronòmica Solidaria
Cáritas Gandia organitza la IV Gala Gastronòmica Solidaria
  • Es desenvoluparà el dilluns 18 de setembre en un espai a l'aire lliure de més de 10.000 m² (a la plaça Tirant de Gandia) i amb un aforament que oscil·larà entre les 350 i les 400 persones

  • L'entrada a la Gala tindrà un cost de 20 € i a més es vendrà rifa a un preu de 5 euros

MÉS FOTOS
Cáritas Gandia organitza la IV Gala Gastronòmica Solidaria - (foto 2)

La IV Gala Gastronòmica Solidària de Càritas Gandia es desenvoluparà el dilluns 18 de setembre en un espai a l'aire lliure de més de 10.000 m² (a la plaça Tirant de Gandia) i amb un aforament que oscil·larà entre les 350 (xifra aconseguida l'any passat) i les 400 persones. Així ho han presentat la regidora de Comerç, Mercat i Consum, Elena Moncho, i la coordinadora de l'àrea de comunicació i empreses de Cáritas Gandia, Begoña del Prado.

Es tracta d'un acte benèfic per a recaptar fons que es destinaran íntegrament a les persones ateses a Càritas Gandia a través de les targetes per a alimentació.
"Un any més des de l'Ajuntament de Gandia, secundem, a través de la regidoria de Comerç, Mercat i Consum aquest esdeveniment", ha expressat Moncho. També enguany col·labora en el muntatge l'empresa Oci Urbà, Salva Catering cedeix mobiliari i cristalleria i Inma Floristas s'encarrega de la decoració. L'entrada a la gala tindrà un cost de 20€ i a més es vendrà rifa a un preu de 5 euros.

La participació serà de 47 empreses i entitats, entre elles, restaurants de Gandia i la Safor, així com de València. També seran presents l'Associació Fideuà de Gandia, l'Associació d'Hostalers de Gandia i Destí Safor.

"Les entrades estan a la venda des de hui a la seu de Càritas Gandia i en breu espere que puguem anunciar també la venda en línia dels tiquets. Aquest any destaquem la TAPA 0 per a aquells que no puguen assistir a l'esdeveniment, però vulguen col·laborar a través del BIZUM 33552", ha afegit la regidora.

Per la seua part, la coordinadora de comunicació i empreses de Cáritas ha destacat que "es tracta d'un acte benèfic per a recaptar fons que es destinaran íntegrament a les persones ateses a Càritas Gandia a través de les targetes per a alimentació (l'any passat vam destinar a aquest concepte 49.405€)".

"Vull agrair a l'Ajuntament de Gandia, en concret a la regidoria de Comerç, Mercat i Consum el suport a l'esdeveniment. El cost per a Càritas Gandia serà mínim, ja que tant la cessió de l'espai com el muntatge de l'esdeveniment, corre a compte d'empreses col·laboradores", ha afegit.

Del Prado ha agraït la participació totalment desinteressada dels restaurants i empreses participants en l'esdeveniment, ja que a cada restaurador elabora entre 80-100 unitats d'una mateixa tapa. "El restaurador participa amb els ingredients i el personal que elaborarà i servirà la tapa el mateix dia de l'esdeveniment. És a dir, suposa un cost econòmic d'ingredients, temps i treball, igual que les empreses que ens serveixen la beguda, o les que participen en la rifa".

Per aquest motiu, enguany, una de les novetats serà el lliurament d'un certificat que acredita la col·laboració de cadascun dels participants, la qual cosa suposarà un avantatge fiscal en la seua declaració de la renda o l'impost de societats de 2023, depenent si és persona física o jurídica.

"Considerem que és just reconéixer i remarcar l'esforç que realitzen les empreses, com ja fem amb el nostre programa d'Empreses amb Cor. L'any passat ja els vam fer un reconeixement públic, però enguany volem a més que, aquells que ho desitgen, obtinguen beneficis fiscals per la seua col·laboració en l'esdeveniment", ha informat la representant de Cáritas.

Una altra de les novetats enguany és la instal·lació de 3 taules relacionades amb els programes de Càritas Gandia i que demostraran la interculturalitat d'una ciutat acollidora com és Gandia:

- Hi haurà una taula del CAI, sota la direcció del cuiner jubilat, el voluntari Jesús Gutiérrez, que s'encarrega diàriament d'elaborar els menjars per a persones sense llar i que en els seus anys com a cuiner actiu va treballar en diversos restaurants de la comarca (El mesón de los Reyes, Amelia o Laussane).
- Taula de plats ucraïnesos, en col·laboració amb els ucraïnesos beneficiaris de les classes de castellà i valencià a les quals assisteixen en Càritas Gandia, elaboraran diverses tapes típiques ucraïneses. Càritas s'encarregarà de la compra dels ingredients i l'associació ucraïnesa de cuinar les especialitats.
- Taula de dolços marroquins, que s'elaborarà en la nostra classe de cuina per part de les dones participants en les classes d'espanyol.

Quant a la rifa, entre les empreses participants, hi haurà premis molt atractius com a allotjaments a hotels, sessions d'spa, o menjars i sopars en diversos restaurants de la comarca i també de València com és el cas de l'"Habitual by Ricard Camarena" o el "2 Estaciones". Si algun restaurant volguera afegir-se i participar en la Gala pot posar-se en contacte amb Cáritas Gandia.

RESTAURANTS QUE PARTICIPEN AMB L'ELABORACIÓ D'UNA TAPA

1-. CHEF AMADEO
2-. PARSIFAL
3-. PEKO
4-. TELERO
5-. LA TULIPA CASA SANCHIS
6-. ASSOCIACIÓ FIDEUÀ GANDIA
7-. PAELLO
8-. LA LEVANTINA
9-. CAPRICHO 8
10-. SALVA DOLÇOS
11-. RAÚL PASTELERIA
12-. MOLÍ CANYAR
13-. CASA TERE
14-. BOGA
15-. LAS BRASAS GANDIA
16-. RESTAURANTE MONDÚVER
17-. LA LLOTJA
18-. CA FUSTER
19-. LA PURETA
20-. MIS DELEITES
21-. ASOCIACIÓN HOSTELEROS GANDIA I DESTÍ SAFOR
22-. COCINA DEL CAI
23-. DULCES MARROQUIES
24-. ESPECIALIDADES UCRANIANAS

EMPRESES QUE PARTICIPEN AMB LA BEGUDA

1 -. TUAWA
2 -. HOTEL BAYREN
3 -. CASA COLAU/LA CONSENTIDA
4 -. CAFÉS CLIMENT
5 -. COMAVI
6-. LA TITA PURI

EMPRESES QUE PARTICIPEN AMB LA RIFA

1-. HABITUAL BY RICARD CAMARENA
2-. VIAJES GANDIA
3-. HOTEL BAYREN
4-. EL ASOMBRO
5-. 2 ESTACIONES
6-. GLORIAMAR
7-. EL MIRACLE
8-. CASSOLETA DE POTRIES
9-. CASA BABEL
10-. ALQUIMIA
11-. TANO
12.- TU&ME

ENTITATS COL·LABORADORES

1-. AJUNTAMENT DE GANDIA
2-. OCI URBÀ
3-. INMA FLORISTES
4-. SALVA CATERING
5-. DJ ANTUANG

Pujar