elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les biblioteques de Gandia complementen les tasques escolars dels xiquets de Primària en temps de COVID

Les biblioteques de Gandia complementen les tasques escolars dels xiquets de Primària en temps de COVID
  • Les sessions virtuals duraran una hora i seran organitzades i planificades per personal docent

L’Institut Municipal d’Arxius I Biblioteques de Gandia (IMAB) posa en marxa un any més el projecte ‘T’ajudem en els deures’ amb l’objectiu d’oferir suport extraescolar als xiquets i xiquetes de la ciutat. Així, aquest servei de reforç s’ofereix de manera online a tot l’alumnat de Primària (de 1r a 6é) i es posa a disposició de les families que ho necessiten perquè els més menuts puguen seguir el ritme de les tasques escolars que están fent a casa.

El regidor delegat de la Xarxa de Biblioteques Municipals, José Manuel Prieto, ha destacat que les bibioteques ofereixen un servei de complementació i atenció personalitzada a l’alumnat: “La idea és que eixa tasca social i pedagògica d’eixample amb espais des d’on el reforç escolar és possible, en eixa acció directa que fa l’Ajuntament de Gandia i els professionals al servei de l’ajuntament, en els alumnes de la nostra ciutat”.

Per la seua part, el coordinador de la Xarxa Municipals de Biblioteques de Gandia, Toni Ordiñana, assenyala que es tracta d’un servei que es ve realitzant cada any i que enguany s’oferirà de manera telemàtica per adaptar-sea a la situació provocada per la COVID. En referència a la proposta, Ordiñana afegeix que “després de l’hora de sessió de suport, els infants podran participar de manera presencial en activitats lúdiques-formatives culturals com tallers de lecto-escriptura o contacontes per a completer el temps d’activitat extraescolar”.

Al respecte, les sessions se realitzarán en grups reduïts de 10 persones de dilluns a divendres, duraran aproximadament una hora i seràn organizades per personal docent, qui s’encarregarà d’organitzar i planificar la participació dels infants. Pel que fa a la participació, el coordinador de la Xarxa de Biblioteques ha aclarit que “qualsevol dubte que no es puga resoldre druant les sessions, el personal docent es posarà en contacte amb l’alumnat per oferir un resposta personalitzada”. 

Finalment, per poder fer ús d’aquest servei, les families interessades han d’inscriure’s prèviament a través del telèfon o email de les biblioteques indicant cognoms, curs, col·legi, telèfon i correu electrònic (preferiblement gmail). D’aquesta manera, les families interessades rebrán un email amb les instruccions a seguir.

Pujar