22 de gener de 2021 22/1/21

La Biblioteca Central continua amb la nova edició del club de lectura

La Biblioteca Central continua amb la nova edició del club de lectura - (foto 1)
  • La segona sessió tindrà lloc el divendres 27 de febrer a les 19:30 h. a la Sala d'Actes de la Biblioteca Central amb el còmic «El dia 3» dels autors Miguel A. Giner Bou, Cristina Durán i Laura Ballester

La Biblioteca Central de Gandia anuncia la segona edició del Club de lectura que ve realitzant-se els darrers dijous de cada mes i que compta amb la participació dels autors, Cristina Durán, Miguel Á. Giner i Laura Ballester, guanyadors amb aquesta obra del Premi Nacional del Còmic de 2019.

“El día 3” és una novel·la gràfica recull la lluita de les famílies de les víctimes de l'accident de metre de València del 3 de juliol de 2006, que es van veure obligades a mobilitzar-se perquè s'investigara la veritat sobre aquesta tragèdia.

Per a la realització d'aquesta novel·la gràfica, els autors s'han basat en les investigacions de Laura Ballester, reflectides en el llibre Lluitant contra l'oblit, el llarg camí de les víctimes del metre de València (Sembra Llibres, 2015).

També es van recolzar en el treball de la productora Barret Cooperativa Valenciana, recopilat en el seu web responsables, i en el documental L'estratègia del silenci.

Els autors han comptat, a més, amb el suport i l'assessorament de l'AVM3J (Associació de Víctimes del Metre 3 de Juliol). Aquesta obra va guanyar el Premi Ciutat de Palma de *Còmic de 2016.

Per a participar cal inscriure's prèviament. En acabar-se cada sessió, es podrà arreplegar el llibre per al mes següent.

Toni Ordiñana, coordinador de les biblioteques, ha destacat que es “una magnífica oportunitat per comentar, debatre, contrastar punts de vista, compartir opinions i experiències” i convida a assistir-hi a tots els amants de la literatura.

Pujar