elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benirredrà celebrarà el seu tradicional porrat aquest cap de setmana

Benirredrà celebrarà el seu tradicional porrat aquest cap de setmana
  • El pregó inaugural tindrà lloc divendres a les 20 hores i anirà seguit de la cremà de la foguera a la plaça de l'Església

L'alcaldessa de Benirredrà, Elena Blanco, i la regidora delegada de Cultura i Turisme de Gandia, Balbina Sendra, han comparegut hui a l'Ajuntament de la localitat veïna per presentar la nova edició del Porrat de Sant Antoni, que se celebrarà aquest cap de setmana.

Els actes començaran dijous amb la inauguració de l'exposició de Laura Toscano, «Sentits», però, no serà fins a les 20 hores del dia següent quan la companyia 'Ni Fu Ni Fa Events' inaugure les festes amb el pregó que tindrà lloc a la plaça de l'Ajuntament.

Així, doncs, diversos personatges d'època s'encarregaran de contar històries i rumors acompanyats de la Societat Musical del municipi. Una vegada acabat l'esdeveniment, la plaça de l'Església acollirà la cremà tradicional de la foguera, que tindrà lloc a les 21 hores.

A continuació, obriran les parades de les Associacions Locals on, entre altres coses, els visitants podran degustar tota mena de gastronomia i gaudir de les parades d'artesania.

El dissabte començarà amb l'obertura del Mercat, l'horari del qual serà d'11 a 14 hores i de 16.30 a 21.30 hores. A les 11, 12 i 13 hores es faran visites guiades gratuïtes a l'ermita de Sant Antoni, per a les quals serà important consultar l'aforament amb la guia (Fanny: 647 108 012).

Tal com ha explicat l'edil, aquesta darrera acció s'ha dut a terme gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Gandia, que ha fet accessible el monument, l'ha pintat i ha netejat els accessos amb l'objectiu de deixar-lo preparat perquè tot món puga conéixer el patrimoni del poble en un esdeveniment que ja és 'tot un emblema'.

D'11.30 a 14.00 h, i de 17.30 a 20.00 h, s'habilitarà una ludoteca amb taules de joc i hi haurà tallers infantils al carrer Ample. A les 12 hores tindrà lloc un espectacle itinerant de dinosaures i a les 13 hores hi haurà una actuació de dansa, també ambulant, anomenada Bollywood.

Diumenge, 21 de gener, arrancarà amb l'exhibició de tocs històrics medievals, que serà a les 11 hores a la plaça de l'Església. En aquesta, adults i menuts podran aprendre el nom de les diferents campanes de la mà de l'Associació de Campaners de Benirredrà i la Colla de Campaners de l'Alqueria de la Comtessa.

A les 12 hores es farà la missa en honor a Sant Antoni, que serà a l'església de Sant Llorenç, i, en acabar, es beneirà els animals a la plaça de l'Església. Per acabar, a les 14.30 hores tindrà lloc el dinar amb les típiques cassoles d'arròs al forn, que es farà a la carpa situada al carrer Tramuntana i anirà seguida d'una tarda amb Disco Compaq.

L'alcaldessa ha explicat que, durant les jornades, hi haurà activitats com l'exposició de rèpliques de fòssils i ous de dinosaures; les animacions itinerants d'acrobàcies i xanquers; o els espectacles de foc i les demostracions d'oficis artesanals.

A més, ha aprofitat per a convidar els veïns, tant de la localitat, com de Gandia i els seus voltants, a gaudir de la festivitat, i ha recordat que el programa complet es pot consultar a la web de l'Ajuntament de Benirredrà.

Pujar