elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Arriba a Gandia la 30 edició de la Cursa a Peu del Raval

Arriba a Gandia la 30 edició de la Cursa a Peu del Raval
  • La prova tindrà tres modalitats: una per als adults, una altra per als xiquets i una última per als participants de la Fundació Espurna

El regidor delegat d' Esports, Jesús Naveiro; la regidora delegada d'Igualtat, Maribel Codina; el president de l'Associació de Veïns del Raval, Diego Morant, i el tresorer de l'entitat, Paco Perelló, han presentat hui la 30 edició de la Cursa a Peu del Raval-Gandia, que se celebrarà el pròxim 6 de desembre.

Com es tracta d'un aniversari important, enguany la carrera, Memorial dedicat a Vicent Mano, girarà entorn de la figura del Tío de la Porra, que estarà present durant l'esdeveniment.

La prova tindrà tres vessants que es duran a terme a diferents hores. Per a començar, a les 9.45 h els xiquets i xiquetes de la ciutat podran competir en un circuit adaptat que variarà tenint en compte l'edat de cada grup.

La modalitat estarà dividida en diferents categories segons l'any de naixement dels participants. Així doncs, els més xicotets (d'entre 2 i 5 anys), seran els piponets, que aniran seguits dels pre-benjamins (d'entre 6 i 7 anys), els benjamins (d'entre 8 i 9 anys) i els alevins (d'entre 10 i 11 anys). Finalment, estaran els infantils, d'entre 12 i 13 anys.

Respecte als premis, tots tindran una medalla per haver participat i s'atorgaran trofeus als 3 primers classificats masculins i femenins de les categories que van des dels pre-benjamins als infantils.

Com a novetat, aquesta primera carrera portarà el nom de Juanjo Català a partir d'ara, en honor a tots els anys que aquest veí del barri ha sigut el ‘alma mater’ i principal organitzador de l'esdeveniment.

Quan els xiquets acaben la seua carrera, començarà l'eixida exclusiva dels membres de la Fundació Espurna, que consistirà en un trajecte de 600 metres.

A partir de les 11.30 hores, tindrà lloc la carrera per a adults, que recorrerà 10 quilòmetres pels carrers de Gandia i, com la resta de proves, començarà i acabarà al carrer Pellers.

Aquesta modalitat també es dividirà en diferents categories que aniran des dels cadets (14 i 15 anys) i juvenils (16 i 17 anys), fins als veterans E (de 60 o més).

Hi haurà un trofeu per als tres primers guanyadors de cada categoria i un premi general anomenat Trofeu Especial Memorial Vicent Mañó per als primers de la classificació absoluta. A més, hi haurà un guardó local per al primer home i la primera dona que siguen de Gandia i un altre per als qui hagen quedat en primera posició dins del barri.

Tal com ha explicat Perelló, les inscripcions podran fer-se en https://www.somesport.com fins a la nit del dijous 30. No obstant això, els qui no ho hagen fet tindran l'oportunitat d'apuntar-se el mateix dia de l'esdeveniment, abans de la carrera.

També ha aprofitat per a esmentar que els aproximadament 2000 participants amb els quals s'espera comptar aquesta edició podran usar el vestuari i el servei de dutxes del pavelló del Raval-Benipeixcar.

Respecte als dorsals, podran recollir-se entre el 4 i 5 de desembre, a la botiga Fòrum Sport en el cas dels adults i en el Froggy Park en el cas dels xiquets. Les dos ubicacions estan en el centre comercial Myo i atendran els assistents de 18.30 a 21 hores. A més, podran recollir-se el mateix dia de la prova en el col·legi Sant Francesc de Borja, des de les 8.30 fins a les 11 hores.

El regidor Naveiro ha posat en valor aquesta prova que ja és «una de les cites esportives més tradicionals i consolidades de la ciutat». Per part seua, Diego Morant ha volgut agrair «el suport i l'ajuda que presten, tant les persones voluntàries, com la policia local, protecció civil i la Creu Roja».

Pujar