elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Arranca la programació de Nadal a Gandia

Arranca la programació de Nadal a Gandia
  • L'acte d'encesa de llums tindrà lloc aquest divendres a les 18.00 hores en la plaça del Prado

MÉS FOTOS
Arranca la programació de Nadal a Gandia - (foto 2)
Arranca la programació de Nadal a Gandia - (foto 3)
Arranca la programació de Nadal a Gandia - (foto 4)
Arranca la programació de Nadal a Gandia - (foto 5)

L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto i la regidora delegada de Cultura, Balbina Sendra, han presentat hui el programa d'activitats nadalenques que començarà aquesta setmana i acabarà el 5 de gener.

Amb un total de 78 activitats repartides entre els diferents barris de la ciutat, la programació arrancarà aquest divendres, 1 de desembre, amb l'encesa de les llums de Nadal que tindrà lloc en la plaça del Prado a les 18 hores. Després, hi haurà un concert de Dani Miquel dedicat als més xicotets.

L'alcalde ha explicat que l'Ajuntament ha dissenyat la il·luminació tenint en compte l'estalvi energètic i la sostenibilitat. Així doncs, totes les llums que s'instal·len tornaran a ser de LED i estaran enceses només fins a la 1 del matí, a excepció dels dies festius, que es mantindran fins a les quatre de la matinada.

Com a novetat, enguany s'han introduït nous rètols lluminosos amb paraules característiques de Nadal en el centre històric."Esperem que agraden, criden l'atenció i formen part dels records fotogràfics dels gandians", ha comentat Prieto.

A més, ha aprofitat per a informar que la plaça de l'Escola Pia tornarà a acollir la 'Plaça del Nadal', que podrà visitar-se des del 22 al 5 de gener de 10.30 a 13.30 hores, i de 17 a 20 hores els dies normals, i únicament durant el matí tant el 24 i el 31 de desembre, com el 5 de gener. Allí, els xiquets i xiquetes de la localitat podran gaudir del poblat del Pare Noel, la bústia dels Reis Mags i els seus patges, diferents tallers temàtics, etc.

Nadal, ha esmentat l'alcalde, "és sinònim de tradició i música". Per això, enguany la Col·legiata serà de nou escenari del famós Cant de la Sibil·la i del Concert de Nadal de l'Orquestra Simfònica 'Victoria Fernández'. L'entrada dels dos espectacles serà gratuïta perquè l'Ajuntament vol "acostar la música a tota la ciutat".

Com a últims plats forts, estan les dues esperades cavalcades, en les quals es rebrà al Pare Noel i els Reis Mags el 24 i 5 de gener, respectivament, i la celebració de la Nit de Cap d'Any.

Aquest últim dia comptarà amb unes campanades infantils, així com amb un tardeo amb actuacions musicals en la plaça Major i una festa nocturna en el Prado, des d'on es podrà gaudir de les campanades en directe, d'un espectacle pirotècnic i d'una nit plena de música a càrrec de l'Orquestra Titánic.

La programació completa de tota la temporada nadalenca pot consultar-se en línia a la web de l'Ajuntament, on es detallen les diferents activitats de cada barri.

Finalment, l'alcalde ha expressat el seu desig i el de la corporació de "deixar a un costat les diferències i entrar en el pròxim 2024 amb optimisme i un somriure".

Per part seua, Balbina Sendra ha explicat un altre dels esdeveniments que marcarà el començament de la temporada nadalenca, la tradicional Fira Borgiana, que se celebrarà entre l'1 i el 3 de desembre i donarà un extra d'animació als carrers del barri antic. Entre altres coses, l'esdeveniment  inclourà jocs infantils, visites guiades, showcookings i música.

La regidora ha assenyalat que l'objectiu d'aquest esdeveniment és "commemorar la compra del ducat de Gandia que Roderic de Borja va fer a 1485". També ha explicat que l'acció entra dins del conveni que Gandia té amb Territori Borgia i el turisme de la Comunitat i que serveix per a contribuir a la dinamització del centre de la ciutat.

Totes les activitats d'aquesta Fira requeriran d'una inscripció prèvia que podrà fer-se en la pàgina web de Visit Gandia, on també podran consultar-se els diferents horaris i preus.

PROGRAMACIÓ DE LA FIRA BORGIANA

DIVENDRES 1

17.30 .- Cercavila itinerant "La Cort dels Borja", des de la Plaça Major fins a la plaça del Prado.
18.00.- Encesa de llums de Nadal en la plaça del Prado, amb la participació de cors infantils de la ciutat.
18.15.- Concert de Dani Miquel, "El Cantacançons".

DISSABTE 2

10.00.- Esmorzar Borgià, restaurant "Rinconcito del Prado". Fira Mercat.
11.00.- Visita guiada teatralitzada a la Gandia dels Borja. Punt de trobada, Plaça de l'Escola Pia.
11.00 a 14.00.- Parc de jocs de fusta en la plaça de l'Escola Pia.
12.00.- Showcooking. Cheef Amadeo. Fira Mercat.
13.00.- Showcooking. A.C.G. Fideuà de Gandia. Fira Mercat.
12.30.- Concert als jardins de la Marquesa de "Live Animals".
17.00 a 20.00.- Parc de jocs de fusta en la plaça de l'Escola Pia.
18.00.- Showcooking. Pepe Cotaina. Fira Mercat.
19.00.- Showcooking. Pastisseria Raúl, Raúl Llopis. Fira Mercat.
19.00.- Concert Tardeo "Astropejats" en la plaça del Prado.

DIUMENGE 3

10.00.- Esmorzar Borgià en Fira Mercat, del restaurant "Rinconcito del Prado". Fira Mercat.
11.00.- Visita guiada teatralitzada a la Gandia dels Borja. Punt de trobada Plaça de l'Escola Pia.
11.00 a 14.00.- Parc de jocs de fusta en la Plaça Escoles Pies.
12.00.- Showcooking. restaurant "El Telero". Fira Mercat.
12.00.- Concert de la banda de música "GM El Comboi del Real de Gandia" en commemoració de l'aniversari de la compra del Ducat de Gandia, a la plaça del Prado.
13.00.- Showcooking. "Carns Fuster". Fira Mercat.

Pujar