27 d’octubre de 2020 27/10/20

Àngels Pérez: "Per a nosaltres és vital la seguretat dels xiquets"

Àngels Pérez: "Per a nosaltres és vital la seguretat dels xiquets" - (foto 1)

  Miguel Ángel Picornell, regidor de Serveis Bàsics ha comparegut aquest matí en roda de premsa al costat de les edils responsables de Seguretat, Àngels Pérez; d'Educació, Laura Morant; i l'intendent cap de la Policia Local, Marc Cuesta, per fer balanç del temporal que s'està produint a la nostra ciutat i de la mesura del tancament de centres escolars que es va adoptar durant la vesprada d'ahir.

  Miguel Ángel Picornell, ha recordat que l'alerta taronja establerta per fortes pluges es manté activa fins a les 12 d'aquesta nit. "Tot i la pluja, granís i vent, els serveis bàsics han funcionat amb normalitat. Gandia és una ciutat que està preparada per a aquest tipus d'eventualitats".

  Pel que fa a la pluja el regidor ha informat que s'han recollit una mitjana de 90/100 litres per metre quadrat fins aquest matí, el que ha provocat una lleugera pujada del nivell del riu Serpis. D'altra banda, Picornell va fer valdre el bon funcionament dels grups electrògens que van evitar la prolongació dels talls de llum que van afectar les estacions de bombament de Marxuquera i Marenys.

  Àngels Pérez, va recordar que el Centre de Coordinació d'Emergències va comunicar ahir l'establiment de l'alerta taronja per nevades i fortes pluges. "Després d'avaluar els avisos, la previsió meteorològica per hui i les recomanacions de la Policia Local, es va decidir suspendre les classes i extremar les precaucions en tota la ciutat. Per a nosaltres és vital la seguretat dels xiquets que van a les escoles de Gandia. Vam voler evitar riscos i facilitar l'accés dels equips d'emergència en cas de necessitat".

  Per la seua banda, Marc Cuesta ha fet balanç de les actuacions que s'han hagut de realitzar i destacat que no hi va haver incidents greus però que aquest matí s'han produït dos despreniments de façana que podria haver afectat l'hora d'entrada i eixida dels centres escolars. "La mesura de la suspensió ens ha facilitat una ràpida actuació".

  Finalment, la regidora d'Educació, Laura Morant va valorar la mesura. "Ha estat una mesura de prevenció després de consultar al Centre d'Emergències de la CV i la Policia Local. Aquest govern pren les decisions d'acord amb informes. No són decisions que es prenen a la lleugera. Gandia és una ciutat gran on, en cas de fortes pluges, es poden donar situacions complicades. Les decisions es prenen pel benestar dels xiquets i xiquetes. Som conscients que la mesura pot haver afectat algunes famílies però davant aquest tipus de situacions nostra obligació és vetllar per la seguretat i evitar danys físics als menors".

  Pel que fa al fals avís de tancament de les escoles que es va viralitzar ahir en xarxes socials, la regidora d'educació ha demanat a la ciutadania que només s'atenga a les informacions aparegudes en els canals oficials del consistori.
  Sobre aquest aspecte, Marc Cuesta ha declarat que aquest fals avís va ser posat ahir en coneixement de la Brigada de Delictes Informàtics de la Policia Nacional per esbrinar la o les persones responsables d'aquest. "És la segona vegada que passa una cosa així. Els hem facilitat totes les dades perquè localitzen a l'autor i evitar les situacions de confusió que es produïxen".

  Neteja platges de Venècia i Marenys

  Finalment, Miguel Ángel Picornell, ha anunciat que la Demarcació de Costes es farà càrrec de la neteja de la platja dels Marenys a partir de la pròxima setmana alhora ha informat que haurà de ser l'Autoritat Portuària de València la que haurà de realitzar els treballs a la platja de Venècia amb el que ja s'han iniciat les negociacions per procedir a l'eliminació de les restes que ha llançat a la costa el temporal.

  Pujar