elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

3.139 persones han votat als primers Pressupostos Participatius de la història de Gandia

3.139 persones han votat als primers Pressupostos Participatius de la història de Gandia
  • La participació ha superat el 5% del cens, l'objectiu marcat pel govern local i és de les més altes als processos similars realitzats a altres ciutats. Ara, s'inicien els tràmit per tal de materialitzar-les, amb un pressupost global de 200.000 €

  • González: "Més enllà de la quantitat, el procés participatiu més massiu que s'ha fet mai a Gandia, volem ficar en valor la qualitat de la participació, l'empoderament de la població que ha votat i ha fet campanya"

MÉS FOTOS
3.139 persones han votat als primers Pressupostos Participatius de la història de Gandia - (foto 2)
3.139 persones han votat als primers Pressupostos Participatius de la història de Gandia - (foto 3)
3.139 persones han votat als primers Pressupostos Participatius de la història de Gandia - (foto 4)
3.139 persones han votat als primers Pressupostos Participatius de la història de Gandia - (foto 5)

El regidor de Polítiques Amb la Ciutadania, Nahuel González, acompanyat del Coordinador General d'Economia i Hisenda, Salva Gregori, ha presentat aquest matí els resultats de les votacions dels primers Pressupostos Participatius de la història de Gandia, les quals van finalitzat ahir diumenge.

Així, durant 13 dies han participat 3.139 persones, les quals han realitzat 6.478 vots, una mitjana de 2 propostes votades per persona. I s'ha aconseguit l'objectiu marcat de superar la barrera del 5% de participació, de les més altres als processos similars realitzats a altres ciutats (més que a València).

Les votacions han estat molt igualades entre les 15 primeres. Finalment, quatre han sigut les propostes guanyadores (que no superen la partida global prevista de 200.000 €):

1.- La 25, que feia referència a la construcció d'un Workout per a la tercera edat en l'Avinguda del Grau. Amb 335 vots, estava proposada per l'Associació Veïnal de Corea.

2.- La proposta 66 era l'adequació de l'entrada al CEIP Roís de Corella (ampliació de voreres, plantació d'arbres, etc...), i estava proposada per l'AMPA del centre. Ha aconseguit 303 vots.

3.- La 43, demanava el vot per a l'adequació de les pistes semi cobertes del poliesportiu municipal. La proposta la va presentar una persona particular, però comptava amb molt de suport per part del món esportiu de la ciutat. Ha obtingut 287 vots.

4.- La proposta 9, és la millora del parc del Grau (situat darrere de la biblioteca del Campus de la UPV) i la seua inclusió en l'Anella Verda de Gandia. Amb 278 vots, és la fusió de dues propostes individuals

"Podem observar com les diferents propostes triades per la ciutadania ratifiquen la importància del teixit associatiu de Gandia. Des del moviment veïnal fins a la comunitat educativa han participat activament de les votacions fent campanya per les propostes presentades i animant a la ciutadania a votar. Ha estat el procés participatiu més massiu que s'ha realitzat en Gandia. Però més enllà de la quantitat volem ficar en valor la qualitat de la participació, l'empoderament de la població que ha participat fent campanya per les propostes que considerava més apropiades per a transformar la ciutat", ha assegurat González.

Per a Gregori són "uns resultats magnífics, que demostren que la participació ciutadana no és un mite. I a poc a poc, intentarem incrementant-los, amb una pujada econòmica en termes percentuals", ha anunciat Gregori.
Per dies, el primer (651) i l'últim de votació on-line (218) són els que més participació han registrat.

Els resultats demostren que no hi hagut una concentració en un barri determinat, sinó que ho hagut una territorialitat efectiva. De fet, 3 propostes beneficiaran a tres barris diferents: Corea, Roís de Corella i Grau. I una altra, la del Poliesportiu, a tota la ciutat.

Finalment, González ha agraït la tasca i professionalitat dels tècnics municipals del departament d'Informàtica en la creació del sistema, que era nou i amb recursos propis.

Hem convocat el Consell de Participació Ciutadana per al dijous 5 de juliol a les 19:30 hores per analitzar tot el procés participatiu i poder fer una valoració compartida i més detallada del que han sigut els 1ers Pressupostos Participatius de Gandia.

Realitzarem un acte de reconeixement de les propostes més votades amb les persones que les han realitzades i la resta d'associacions i ciutadania de Gandia.

"Ara cal continuar caminant per assentar els Pressupostos Participatius com una part més del funcionament de la ciutat. Cal empoderar la gent i donar-li opció de poder decidir", ha conclòs el responsable de Polítiques Amb la Ciutadania.

Pujar