Castellano
CERSAIE 2023

A fons perdut: aquestes són les ajudes del Consell per a impulsar el sector ceràmic de la Comunitat Valenciana

A fons perdut: aquestes són les ajudes del Consell per a impulsar el sector ceràmic de la Comunitat Valenciana
  • Es tracta d'una mesura excepcional i exprés del govern valencià a través de l'Institut Valencià de Finances (IVF)

Cersaie ha obert les seues portes. Del dilluns 25 al divendres 29 de setembre, el sector mundial de la ceràmica es dona cita a Bolonya (Itàlia) i fins a la capital de la regió Emília-Romanya, en el nord de de la península italiana, s'ha desplaçat el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, per a anunciar unes ajudes expresses i de caràcter extraordinari per al sector del taulell valencià.

Cal assenyalar que a Bolonya participen 152 empreses espanyoles, de les quals 140 pertanyen a la Comunitat Valenciana.

El cap del Consell ha arribat a Cersaie, en el seu primer viatge internacional com president, per a anunciar ajudes al sector ceràmic a fons perdut.

Així, es tracta d'una “mesura excepcional i exprés” que duplicarà “ i fins fins i tot triplicar la part no reembossable en les diferents línies de suport creditici de l'Institut Valencià de Finances (IVF)”, segons el comunicat de premsa enviat des de Bolonya per presidència de la Generalitat Valenciana.

Ajudes expresses i extraordinàries a la ceràmica

S'augmentaran entre 12 i 15 milions d'euros les ajudes a fons perdut en aquestes línies bonificades: Es tracta d'una millora de les condicions per a respondre a les necessitats del sector ceràmic que agilitzaran i flexibilitzar els tràmits i que, a més, tindran efecte retroactiu.

Aquesta mesura suposa augmentar en 10 punts addicionals el tram no reembossable per a les empreses del sector ceràmic en les línies referents a Invierte Gran Empresa Industrial i Reactiva Feder, tant per als préstecs destinats a inversió com al reforç de capital circulant. A més, tindrà efecte retroactiu per a aquelles operacions de crèdit que ja ha concedit la Generalitat.

La línia circulant Reactiva Feder passarà del 12% al 22%, mentre que la inversió Reactiva Feder passa del 20 al 30%. En el cas de Gran Empresa Industrial, el préstec circulant passarà del 5 al 15% i el d'inversió del 10 al 20%. Totes les operacions hauran de tancar-se abans del 31 de desembre en ser ajudes subjectes al marc temporal europeu.

L'objectiu, segons ha assenyalat el president, és “d'ací a final d'any poder autoritzar, simplificar i abordar tres i quatre vegades més de les operacions creditícies que s'han donat en aquest any i mig ja que tan sols s'han produït 11”. Així, la iniciativa estima tancar entre 40 i 50 operacions en l'últim trimestre de 2023.  

Carlos Mazón ha manifestat la seua voluntat política que els 120 milions disponibles en l'IVF a la disposició del sector per a aquestes operacions arriben a les empreses per a donar suport a la seua activitat i impulsar la seua competitivitat.

Pujar