elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cau a Elx una xarxa d'agències de models que explotava sexualment a més de 120 dones

Cau a Elx una xarxa d'agències de models que explotava sexualment a més de 120 dones
  MÉS FOTOS
  Cau a Elx una xarxa d'agències de models que explotava sexualment a més de 120 dones - (foto 2)

  Agents de la Policia Nacional han detingut a una parella per explotar sexualment a més de 120 dones a Elx. Havien creat un entramat empresarial amb agències de models o productores de cinema per a captar a les víctimes. Algunes de les víctimes van ser agredides sexualment i eren obligades a portar dispositius de geolocalització per a estar disponibles en tot moment. Als arrestats se'ls imputen els delictes d'agressió sexual continuada, prostitució coactiva i falsedat documental.

  La investigació es va iniciar quan una de les víctimes va informar els agents que l'havien explotada sexualment durant més de cinc anys i que fins i tot havia sigut víctima d'agressions sexuals sense haver denunciat fins al moment per temor a represàlies.

  Immediatament els agents van activar els mecanismes per a donar protecció a la víctima i es van iniciar les perquisicions per a comprovar si pogueren existir més dones patint els mateixos fets.

  Durant la investigació els agents van poder constatar que els presumptes autors actuaven en el marc d'un entramat empresarial en el qual figuraven agències de models o productores de cinema, que utilitzaven a manera de ganxo per a atraure a les víctimes. Els arrestats es feien passar per representants del sector per a prometre a les seues víctimes una carrera professional d'èxit en el món de la moda o el cinema, i per a donar major credibilitat a l'engany confeccionaven per a cada dona un book de fotos. Una vegada captades eren coaccionades i amenaçades per a exercir la prostitució.

  Obligades a portar un dispositiu de geolocalització

  Les víctimes eren sotmeses per a exercir la prostitució durant jornades maratonianes i eren obligades a mantenir relacions sexuals fins i tot encara que es trobaren malaltes. A més per a tenir sotmeses a les dones en tot moment les obligaven a portar dispositius de geolocalització perquè estigueren disponibles en tot moment. Si les víctimes es negaven o es mostraven reticents a prestar els serveis sexuals, eren amenaçades, castigades amb multes o directament els eliminaven qualsevol ingrés econòmic al qual tingueren dret.

  Paral·lelament, les víctimes eren forçades a mantenir relacions sexuals amb els seus proxenetes cada vegada que aquests ho demanaren baix amenaces de mort si no accedien. Aquestes agressions, entre les quals s'incloïen pràctiques sadomasoquistes, es produïen de manera habitual i era una “prova” que havien de passar per a garantir que deixarien satisfets als clients.

  Durant el dispositiu policial, es va aconseguir la detenció d'aquestes persones, i es van dur a terme diversos registres simultanis en els locals i negocis que regentaven en les localitats alacantines d'Elx i Novelda, en els quals es van reunir proves suficients per a la imputació dels arrestats i la identificació de més de 120 víctimes.

  Finalment els detinguts van ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia d'Elx, qui va decretar el seu immediat ingrés a la presó. La investigació continua oberta ja que no es descarta que puguen aparèixer noves víctimes.

  La investigació ha sigut duta a terme per agents de la Brigada d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria de Policia Nacional d'Elx.

  Pujar