elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Suspesa definitivament la celebració del Misteri d’Elx

Suspesa definitivament la celebració del Misteri d’Elx
  • La seua celebració estava prevista per als mesos d'octubre i novembre

La junta rectora del Misteri d’Elx, ha decidit suspendre les representacions de la *Festa previstes per a octubre i novembre, donada la situació de pandèmia i la necessitat de garantir la seguretat dels cantors i dels operaris que participen en les representacions i dels il·licitans i il·licitanes en general.

Tal com va ocórrer amb la suspensió de les representacions d'agost, els membres de la junta rectora han considerat que les condicions en què es desenvolupa el drama *asuncionista fan impossible garantir la distància de seguretat necessària en aquest context de pandèmia. Cal recordar que, a part del públic, per a la representació del Misteri d’Elx és necessària la participació de més de 200 persones.

“Desgraciadament ens veiem obligats a cancel·lar les representacions de la Festa previstes per a aquesta tardor, però la nostra prioritat és salvaguardar la salut de totes les persones que fan possible el Misteri, així com dels milers d'il·licitans i il·licitanes i visitants que gaudeixen del drama asuncionista” ha assenyalat el president executiu del Patronat, Francisco Borja.

‘Malgrat la suspensió, l'activitat de formació de la Capella, Escolania i Cor Juvenil continuarà amb les mesures de seguretat implantades, es mantindrà la labor de difusió de la Festa i continuarem promocionant la figura de Protector del *Misteri d’Elx, que es fa especialment important en un any com aquest’, ha destacat Borja.

No és la primera vegada que ha d'anul·lar-se La Festa per causes de força major. En el segle XIX ja va haver de suspendre's per l'epidèmia de còlera. Entre 1904 *y1905 no es va celebrar per obres en la cúpula de Santa María i en el període entre 1936 i 1940 tampoc va haver-hi representacions per la Guerra Civil i la posterior restauració de la basílica.

Pujar