4 d’agost de 2020 4/8/20

La primera actuació finalitzada del pla Edificant a Elx és el preludi d’una inversió de 34,3 milions d’euros en 15 col·legis i instituts

La primera actuació finalitzada del pla Edificant a Elx és el preludi d’una inversió de 34,3 milions d’euros en 15 col·legis i instituts - (foto 1)
  • El secretari autonòmic d’Educació i FP, Miguel Soler, i l’alcalde d’Elx, Carlos González, visiten les noves aules d’Infantil del CEIP Els Garrofers

  • Per mitjà d’Edificant, la Generalitat ja ha assignat a l’Ajuntament d’Elx 15,7 milions d’euros per a millorar i construir nous centres educatius mentre Conselleria escometrà obres per 18,6 milions

MÉS FOTOS
La primera actuació finalitzada del pla Edificant a Elx és el preludi d’una inversió de 34,3 milions d’euros en 15 col·legis i instituts - (foto 2)
La primera actuació finalitzada del pla Edificant a Elx és el preludi d’una inversió de 34,3 milions d’euros en 15 col·legis i instituts - (foto 3)
La primera actuació finalitzada del pla Edificant a Elx és el preludi d’una inversió de 34,3 milions d’euros en 15 col·legis i instituts - (foto 4)
La primera actuació finalitzada del pla Edificant a Elx és el preludi d’una inversió de 34,3 milions d’euros en 15 col·legis i instituts - (foto 5)
La primera actuació finalitzada del pla Edificant a Elx és el preludi d’una inversió de 34,3 milions d’euros en 15 col·legis i instituts - (foto 6)
La primera actuació finalitzada del pla Edificant a Elx és el preludi d’una inversió de 34,3 milions d’euros en 15 col·legis i instituts - (foto 7)

El secretari autonòmic d’Educació i FP, Miguel Soler, i l’alcalde d’Elx, Carlos González, han visitat hui les tres noves aules d’Educació Infantil del CEIP Els Garrofers que ha construït l’Ajuntament amb 382.576 euros aportats per Educació de la Generalitat per mitjà del pla Edificant. 

La culminació de la primera de les 11 actuacions d’Edificant, que ja ha delegat la Conselleria en l’Ajuntament d’Elx, és el preludi d’una inversió garantida de 34,3 milions d’euros per part del departament que dirigeix Vicent Marzà en la millora de 15 col·legis i instituts, quatre dels quals són de nova construcció.

Segons el secretari autonòmic Miguel Soler: "Hui ningú pot discutir que Edificant és una realitat, ja hem delegat als ajuntaments 725 milions d'euros perquè executen millores i reformes en més de 500 centres educatius en els pròxims 4 anys, un volum d'obra que la Conselleria per si sola hauria tardat 40 anys a gestionar, però que amb aquesta eina que és Edificant, s'està portant avant amb la rapidesa més gran possible". A més ha explicat que “El nou IES N 11 que construirà Conselleria és una obra clau no sols pel que suposa en inversió en aules dignes sinó també permetrà transformar l'IES la Torreta en el CIPFP que Elx necessita."

Per part seua, l'alcalde d'Elx, Carlos González, ha comentat que “hui és un dia important per a la comunitat educativa del col·legi públic Els Garrofers. És un dia de celebració perquè posem en marxa un nou aulari i resolem un problema unificant un centre en un nou espai. Construïm modernes infraestructures educatives com a mitjà per a millorar l'educació que reben els nostres fills i filles” i ha afegit: “Es tracta de la primera obra finalitzada del pla Edificant a la nostra ciutat, una eina vàlida per a resoldre les nostres necessitats educatives, una aposta decidida per l'educació pública, per millorar els espais on es formen els nostres fills. Edificant és un gran instrument per a modernitzar els nostres centres educatius”.

Mitjançant el pla Edificant, la Generalitat ja ha assignat a l’Ajuntament d’Elx 15,7 milions d’euros per a construir el nou CEIP Núm. 37 i alçar en una altra parcel·la el CEE Virgen de la Luz,  la construcció d’un nou aulari d’Infantil i un gimnàs al CEIP Rodolfo Tomás Samper,  així com millorar i ampliar les instal·lacions dels CEIP Jaime Balmes, López Orozco, El Palmeral, La Vallverda, Els Garrofers, La Baia, La Galia i l’IES Monserrat Roig.

Entre les actuacions ja delegades del pla Edificant en l’Ajuntament d’Elx amb una aportació de la Conselleria de 15.7 milions d’euros, a banda de la millora ja conclosa al CEIP Els Garrofers, destaquen la construcció del nou CEIP Núm. 37 i el CEE Virgen de la Luz, amb una inversió de 5,9 i 4,8 milions d’euros respectivament.

La tercera intervenció més gran, amb una inversió de 2,1 milions d’euros, és l’ampliació de l’aulari d’Infantil del CEIP La Baia. L’Ajuntament està redactant el projecte d’execució i té previst licitar les obres el pròxim estiu.

Perquè puga executar-se aquesta ampliació que acabarà amb els barracons estructurals que des de fa 12 anys ocupen el pati d’aquest col·legi, part de l’alumnat serà traslladat mentre duren les obres a una altra parcel·la municipal on la Conselleria instal·larà aules prefabricades. El consistori està treballant en la preparació del terreny i la previsió de la Conselleria és que les noves aules provisionals estiguen llestes al maig. 

Via lliure per al nou IES Vicente Verdú

Paral·lelament al pla Edificant, la Conselleria escometrà directament la tramitació d’obres per mitjà de la Direcció General d’Infraestructures Educatives per 18,6 milions d’euros en més aules dignes per a l’alumnat de la capital del Baix Vinalopó. Entre aquestes actuacions destaca la construcció del nou IES Núm. 11 que portarà el nom del periodista il·licità Vicent Verdú.

L’adjudicació de la construcció de l’IES Núm. 11 es formalitzarà en breu per 10,1 milions d’euros i el termini d’execució és de 18 mesos. Aquest gran institut, amb capacitat per a més de 1.000 alumnes, naix amb l’objectiu d’atendre la demanda de places d’ESO, Batxillerat i FP dels barris del sud-est de la ciutat d’Elx.

A més, aquest nou institut servirà per a desmassificar i acabar amb els barracons estructurals de l’IES La Torreta, que des de fa 20 anys té part del seu alumnat en 9 aules prefabricades.

La Conselleria també reactivarà les obres de reparació de la façana de l’IES Elx-Torrellano una vegada ja s’ha formalitzat la rescissió del contracte amb l’empresa adjudicatària de les obres. En aquests moments ja s’ha encarregat a l’empresa autora del projecte d’execució que el modifique per a adaptar-lo a les noves necessitats detectades. La previsió és licitar les obres al maig.

Una altra obra d’envergadura que escometrà la Conselleria és la demolició i nova construcció del CEIP La Paz, que amb una inversió de 5,5 milions d’euros permetrà construir un centre de dues línies d’Infantil i Primària (18 aules), amb menjador i dues aules d’Infantil 2 anys. En aquests moments la Conselleria està acabant d’actualitzar el projecte d’execució i la previsió és licitar les obres aquest pròxim estiu.

A més, Conselleria ja té programades per a aquest estiu les obres de retirada de fibrociment i reparació de la coberta del CEIP Virgen de la Asunción i de l’IES La Torreta. Ambdós treballs sumen 318.000 euros d’inversió.

Pujar