elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

“Preu bomba” o “Oferta especial de cap de setmana”: Cau una banda que venia amb promocions grans quantitats de droga a Elx

“Preu bomba” o “Oferta especial de cap de setmana”: Cau una banda que venia amb promocions grans quantitats de droga a Elx

  Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat d'Elx a sis persones integrants d'una organització criminal dedicada al tràfic de drogues. Se'ls imputa un delicte relacionat amb el tràfic de drogues, pertinença grup criminal i defraudació de fluid elèctric.

  La investigació va tindre el seu inici arran de diverses informacions relacionades amb l'assentament en la localitat il·licitana d'un grup ben organitzat i jerarquitzat que s'estaria dedicant al tràfic de drogues, a través d'una coneguda aplicació de missatgeria instantània per a telèfons mòbils en la qual després de rebre les comandes s'encarregaven de preparar la substància i d'anar a entregar-li-la al consumidor, desplaçant-se normalment en una motocicleta.

  Anunciaven ofertes de les substàncies estupefaents amb frases com a “preu bomba” o “oferta especial de cap de setmana”
  Este grup de missatgeria instantània funcionava com un “telecoca” tenint gran èxit entre els compradors, ja que amb freqüència solien posar un preu de mercat a la substància estupefaent inferior als seus competidors amb el que atreien a més consumidors, posant frases cridaneres a l'estil “preu bomba” o “oferta especial de cap de setmana”, donant així eixida a gran quantitat de droga en un curt espai de temps.

  En un principi la investigació es presentava complicada ja que la difusió de les ofertes de cocaïna es realitzaven d'uns terminals o contactes a uns altres, entre grups inclusivament d'amics fins a perdre la pista de qui llançava el citat anunci, per la qual cosa era difícil determinar qui es trobava realment darrere d'este sistema de distribució.

  Després d'un temps d'investigació i múltiples dispositius de vigilància els agents del Grup d'Estupefaents de la Comissaria de Policia Nacional d'Elx van aconseguir esbrinar qui conformaven el grup organitzat així com els rols que tenien encarregats, mentres uns preparaven les dosis, uns altres eren els encarregats de transportar-la amb motocicleta i portar-la fins als consumidors.

  Es van dur a terme sis registres en els quals es va intervindre diversa varietat de substàncies estupefaents i es va desmantellar un cultiu indoor de marihuana
  Amb tota la informació necessària, els encarregats del cas van iniciar la fase d'explotació de l'operacióny van sol·licitar autorització judicial per a l'entrada i registre en sis habitatges investigats situades en les localitats d'Elx i Aspe. Un d'elles es tractava d'una finca situada a Aspe en la qual es va trobar un cultiu indoor de marihuana en el seu interior.

  En els registres practicats es van intervindre gran varietat de substàncies estupefaents, entre elles, 1.650 grams de cocaïna, 224 dosi de cocaïna amb un pes de 130 grams, 47 plantes en floració i 10 quilos de cabdells de marihuana preparats per a la seua distribució, així com, més de 35.000 euros en efectiu, un tásser i dos armes de foc simulades d'aire comprimit de gran semblança a les reals, una d'elles imitava a un subfusell UCI.

  A més van ser intervinguts quatre cotxes d'alta gamma i dos motocicletes, que eren usats per al transport i distribució de la substància estupefaent.

  La investigació ha sigut duta a terme per agents del Grup d'Estupefaents de la Comissaria de Policia Nacional a Elx, col·laborant en les detencions la Unitat de Prevenció i Reacció (UPR), especialistes en esta mena d'entrades, pertanyents a la Brigada de Seguretat Ciutadana de la mateixa Comissaria.

  Losseis detinguts tres homes i tres dones, de nacionalitats espanyola, algeriana i romanesa i d'entre 24 i 43 anys d'edat, van ser posats a la disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la ciutat d'Elx, decretant-se presó provisional per als tres homes.

  La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

  MÉS FOTOS
  “Preu bomba” o “Oferta especial de cap de setmana”: Cau una banda que venia amb promocions grans quantitats de droga a Elx - (foto 2)
  “Preu bomba” o “Oferta especial de cap de setmana”: Cau una banda que venia amb promocions grans quantitats de droga a Elx - (foto 3)
  Pujar