elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Misteri d’Elx se celebrarà a l'agost amb xicotetes accions "si la situació sanitària ho permet"

El Misteri d’Elx se celebrarà a l'agost amb xicotetes accions "si la situació sanitària ho permet"
  • El municipi vol fer present aquesta festa Patrimoni de la Humanitat que no podrà celebrar-se com a marca la tradició

La junta rectora del Patronat del Misteri d’Elx ha aprovat en la seua sessió telemàtica hui celebrar diverses accions per a fer present La Festa en un any en què no es duran a terme les representacions del mes d'agost a conseqüència de la pandèmia. Aquestes mesures només s'executaran si la situació sanitària ho permet i no suposa cap risc per a la ciutadania.

Entre les activitats que se celebraran s'inclou el muntatge del ‘cadafalet’ que es fa servir en l'Octava de la Verge en el presbiteri, perquè quede exposada al culte, limitat a l'aforament que es permeta en la basílica de Santa María en aqueix moment i sense escales perquè no hi haja contacte directe amb la imatge. A més, un reduït grup de cantors interpretarà dos cants del Misteri els dies 14 i 15 d'agost acompanyats de l'òrgan, després de l'ofici de les vespres.

Quan finalitze cadascuna de les actuacions, es voltejaran les campanes i es llançarà una cohetada per a recordar l'entrada de l'ànima de la Verge en el cel i la coronació. Si la interpretació dels cantors no fóra viable pel context sanitari, l'acció es reduiria al volteig de les campanes i la cohetada.

D'altra banda, s'impulsaran les activitats vinculades a la difusió del Misteri d’Elx. Entre elles destaca la producció d'una obra audiovisual per a divulgar La Festa que es reproduirà en les xarxes socials del Misteri. Així mateix, es durà a terme una acció de difusió de la música de la Festa en diferents barris i pedanies, que es donarà a conéixer detalladament en els pròxims dies.

En tot cas, des de la junta rectora s'ha prioritzat la seguretat dels cantors i de la ciutadania. Per això, aquestes activitats només es desenvoluparan si l'evolució de la pandèmia ho permet i, en cas que així siga, es vigilarà complir amb totes les recomanacions sanitàries.

L'objectiu d'aquestes iniciatives és recordar a la ciutadania que tradicionalment el 14 i 15 d'agost, el municipi d'Elx celebra la dormició, assumpció i coronació de la Mare de Déu a través del Misteri d’Elx, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des de l'any 2001. Una representació que no podrà celebrar-se en aquest mes d'agost, però que vol mantindre's visca per part del Patronat en aquesta data.

Pujar