elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Misteri d'Elx arranca amb èxit amb la Prova de l'Àngel després de dos anys sense celebrar-se

El Misteri d'Elx arranca amb èxit amb la Prova de l'Àngel després de dos anys sense celebrar-se
  • Aquest dimecres ha tingut lloc la primera prova per a comprovar els tres aparells aeris, del que serà tota una celebració emotiva per als il·licitans

El Misteri d'Elx, és un tresor cultural del poble d'Elx i una de les joies més preuades del patrimoni valencià, com proven la seua declaració com a Monument Nacional l'any 1931.

Aquest dimecres a la vesprada es va celebrar la tradicional Prova de l’Àngel del Misteri d’Elx en la basílica de Santa María davant de més de mig miler de persones. Això ha suposat l'inici de cinc dies de goig que conclouran el dilluns 15 amb la coronació de la Verge de l'Asunción, patrona d'Elx. Les representacions estivals de 2022 són les més esperada després de dos anys sense celebrar-se per la pandèmia, així ho va afirmar ahir 10 d'agost el president executiu del Patronat de la Festa, Francisco Borja, qui al costat de l'alcalde, Carlos González, i l'edil de Cultura Marga Antón, van comprovar que el muntatge de la Tramoia Alta va finalitzar correctament.

Durant la Prova de l’Àngel que es va iniciar a les 18.00 per a comprovar els tres aparells aeris (la Magrana, l'Araceli i la Trinitat), van assistir tant González, com Antón, Borja, el vicari episcopal José Antonio Valero, l'arxipreste de la basílica, Ángel Bonavía i, a més, membres de l'Equip de Govern i de la Corporació Municipal. Els aparells aeris, descendeixen i ascendeixen des del cel instal·lat, a quasi trenta metres, en la cúpula del temple. La cita també serveix amb la finalitat que els seus ocupants de poca edat s'enfronten a l'experiència i puga observar-se la tolerància a les altures d'aquests.

A més dels xiquets, també han participat els adults de la Capella qui és han emocionat a tots reproduint algunes de les escenes del Misteri més commovedores, com el Ternari o la Coronació de la Mare de Déu, entre els aplaudiments dels representants entres els que es podien observar a una trentena d'alumnes de llengua espanyola de Creu Roja, refugiats d'Ucraïna, Gàmbia o el Pakistan i ara veïns d'Elx que descobreixen el drama sacrolírico medieval reconegut en 2001 per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat Immaterial.

Dies de celebració

Tot està llest, la gran família del Misteri d’Elx està preparada per als assajos generals del dijous 11, divendres 12 i dissabte 13 en Santa María. El diumenge 14 i el dilluns 15 serà el torn de la Vespra i La Festa, una cosa molt anhelada per tots els il·licitans des de fa més de dos anys i que estan destinats a convertir-se en representacions del Misteri històriques pel calat sentimental que suposa el retrobament de la ciutadania amb el seu major tresor i símbol d'identitat.

Pujar