elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Nit de l’Albà il·lumina el cel d'Elx aquest diumenge: torna la festa de la pólvora més important de l'estiu

La Nit de l’Albà il·lumina el cel d'Elx aquest diumenge: torna la festa de la pólvora més important de l'estiu
  • En aquest 2023, la Alborada estarà composta per 2.500 quilos nets de pólvora que es llançaran des de 21 punts del municipi

Aquest diumenge, 13 d'agost el cel d'Elx es tornarà a il·luminar durant la celebració de la tradicional Nit de l’Albà. Un any més la Pirotècnia Ferrández de Redovà serà l'encarregada d'aquest espectacle pirotècnic, declarat Festa d'Interés Turístic Nacional. En aquest 2023, la Alborada estarà composta per 2.500 quilos nets de pólvora que es llançaran des de 21 punts del municipi.

Coneguda també com la nit del foc, aquesta celebració es remunta a l'Edat mitjana, quan les famílies ofrenaven a la Verge amb un coet per cadascun dels fills que tenia.

A les 23.15 començarà l'espectacle pirotècnic amb el llançament de 312 palmeres des de diferents terrasses, cadascuna d'elles patrocinada per empreses i particulars i dedicades a les persones volgudes o a clients. Amb el llançament de la Palmera Imperial a les 23.30 des del Passeig de l'Estació començarà la tradicional cohetà composta per 4.000 dotzenes de coets bomba disparats des del Passeig de l'Estació, el Pont del Ferrocarril i el Pont de Altamira, que al costat de les palmeres fa un total de 70.000 coets.

La cohetà anirà acompanyada del llançament de 2.300 carcasses de tro, 300 de xiulet, 140 d'efecte tronc de palmera, 100 d'efecte oripell i altres 800 d'efectes variats que es dispararan des de la plaça de l'1 de maig, el Jardí d'Andalusia i el col·legi Mariano Benlliure.

A partir de les 23.55 s'apagaran totes les llums per a donar pas a la interpretació del Gloria Patri i el posterior llançament de la Palmera de la Verge que comptarà amb 1.080 cohetones i quasi 100 quilos per a aconseguir el tradicional blanc perla que il·lumine el cel d'Elx.

Pujar