elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Labora Formació Elx organitza un curs de personal aeroportuari

Labora Formació Elx organitza un curs de personal aeroportuari

  Labora Formació Elx ha organitzat un curs dirigit a persones desocupades que estiguen donades d'alta en el Servei Valencià d'Ocupació per a formar a personal aeroportuari. El curs prepara per al certificat de Professionalitat d' "Operacions auxiliars d'assistència a passatgers, equipatges, mercaderies i aeronaus en aeroports".

  El personal aeroporturario és una de les professions amb més demanda a Espanya. Així, el Labora Formació d'Elx calcula que el 95% de les persones que finalitzen el curs obtindran treball de manera immediata, tal com ha succeït en les altres edicions.

  Per a poder accedir al curs, les persones hauran d'estar inscrites en Labora. A través de AutoServef poden mostrar el seu interés per a poder realitzar-ho. Posteriorment el centre de formació realitza unes proves de selecció de tots els candidats.

  El curs consta d'un total de 490 hores de formació, 120 de les quals es dedicaran a la realització de pràctiques. Les classes s'impartiran en horari de vesprada, començaran el 25 de juny i finalitzaran el 18 de desembre.

  Les persones que realitzen el curs obtindran un certificat oficial amb el qual podran accedir a treballar en qualsevol aeroport d'àmbit nacional en funcions relacionades amb:

  - Assistència a passatgers amb mobilitat reduïda. PMR, en la terminal i plataforma de l'aeroport.
  - Assistència en la preparació, classificació i lliurament d'equipatges.
  - Assistència en càrrega i descàrrega d'equipatges i mercaderies dels avions.
  - Assistència en general a les aeronaus en la plataforma de l'aeroport amb els equips necessaris per a la seua assistència.

  En les operacions auxiliars que impliquen la conducció d'un vehicle deurà, la persona sol·licitant haurà de disposar del carnet de conducció habilitant per a aquest vehicle: B, B1, BTP, C o uns altres.

  Avalem Territori

  El Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Labora, ha realitzat un esforç per a adaptar la formació que s'ofereix a les persones desocupades a les demandes del teixit empresarial valencià. En aquest sentit, durant l'última legislatura ha posat en marxa el programa Avalem Territori. Amb el suport de les universitats públiques es pretén dissenyar estratègies territorials conjuntes en les quals s'aborde com treballar des de l'orientació, la inserció i el foment de l'ocupació.

  A través d'una metodologia de diagnòstic participatiu amb més de tres-cents indicadors, s'han pogut identificar variables clau com l'especialització productiva, les xarxes i dinàmiques funcionals, manques formatives o nous nínxols d'ocupació. A partir d'aquesta anàlisi, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Labora, dissenya la programació dels cursos que es desenvolupen en els seus centres propis i col·laboradors.

  Per a això, Avalem Territori compta amb la col·laboració dels diferents agents vinculats al territori valencià: administració autonòmica, entitats locals, agents socials, empreses, administració institucional i entitats sense ànim de lucre.

  Pujar