elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ixen d'Elx les palmes per al Papa Francesc i els Reis d'Espanya per al Diumenge de Rams

Ixen d'Elx les palmes per al Papa Francesc i els Reis d'Espanya per al Diumenge de Rams
  • L'Ajuntament obsequiarà per primera vegada amb palmes llises a tots els membres del Consell i al president de la Diputació d'Alacant

L'Ajuntament d'Elx ha complit fidelment amb la tradició que es realitza cada any en els dies previs a la celebració de la Setmana Santa i ha enviat les palmes blanques a diferents autoritats amb motiu de de el Diumenge de Rams, declarada Festa d'Interés Turístic Internacional. L'alcalde, Pablo Ruz; acompanyat de l'edil de Festejos, Inma Mora i l'edil de Cultura, Irene Ruíz, han acudit en l'Hort de Sant Plàcid a la presentació de les palmes blanques elaborades de manera artesanal per la família Serrano Valero.

“Són cinc peces, cinc obres d'art. Si Elx tinguera ànima, estes palmes seria en una certa forma la manifestació anual de l'ànima d'esta ciutat”, ha assegurat l'alcalde. En concret, l'Ajuntament d'Elx envia palmes arrissades al Papa Francesc, amb una creu en la cúspide i la ‘magrana’ en el centre com a element del Misteri d’Elx i amb motiu del 75 aniversari de la proclamació del Dogma de l'Asunción en 2025; al president del Govern, Pedro Sánchez, amb una Dama com a reivindicació de la ciutat a la seua volta temporal. També a la Reina Letizia, amb una gran corona al capdamunt i la M de la Verge en el centre. A més de les quals s'envien al bisbe de la Diòcesi Orihuela-Alacant, José Ignacio Munilla i al bisbe de Solsona, l'il·licità Francisco Conesa.

Així mateix, l'Ajuntament enviarà palmes blanques llises al Rei Felip VI; a la Reina Sofia i a l'alcalde de Jaca, Carlos Serrano, com a ciutat agermanada amb Elx. Per primera vegada, s'obsequiarà amb elles a tots els membres del Consell i al president de la Diputació d'Alacant, Toni Pérez.

“Això és d'Elx al món sencer. Serà un orgull el Diumenge de Rams veure la palma blanca que Elx obsequia al Papa presidint l'altar major en la plaça de Sant Pere”, ha afirmat Ruz, qui ha reafirmat el “compromís rotund i ineludible amb esta tradició del Diumenge de Rams, en la qual Elx brilla si cap encara més amb llum pròpia per a la humanitat, l'orbe catòlic. Una celebració que porta el nom d'Elx per tot el món i que volem posar en valor, reconéixer i comptar”.

L'alcalde també ha agraït “a tots aquells que fan possible esta tradició. Als membres del taller de palma, a la família Serrano Valero i al poble d'Elx, per ser garants i custodis d'este llegat que hem heretat dels nostres majors i hem de llegar als nostres fills perquè Elx continue sent el centre del món el Diumenge de Rams”

Per part seua, Paqui Serrano, una de les artesanes de la palma, ha destacat “la confiança de l'Ajuntament en el taller de Serrano Valero per a elaborar estes palmes, al meu pare, qui ens ha ensenyat a seguir i voler esta tradició i al poble d'Elx, que fa que esta celebració siga important adquirint les palmes”.

Les palmes blanques partixen des d'Elx humitejades en aigua i sofre, embolicades en plàstic i dins d'una armadura de fusta perquè no patisquen cap mal degut a la seua fragilitat.

MÉS FOTOS
Ixen d'Elx les palmes per al Papa Francesc i els Reis d'Espanya per al Diumenge de Rams - (foto 2)
Ixen d'Elx les palmes per al Papa Francesc i els Reis d'Espanya per al Diumenge de Rams - (foto 3)
Ixen d'Elx les palmes per al Papa Francesc i els Reis d'Espanya per al Diumenge de Rams - (foto 4)
Ixen d'Elx les palmes per al Papa Francesc i els Reis d'Espanya per al Diumenge de Rams - (foto 5)
Ixen d'Elx les palmes per al Papa Francesc i els Reis d'Espanya per al Diumenge de Rams - (foto 6)
Ixen d'Elx les palmes per al Papa Francesc i els Reis d'Espanya per al Diumenge de Rams - (foto 7)
Ixen d'Elx les palmes per al Papa Francesc i els Reis d'Espanya per al Diumenge de Rams - (foto 8)
Ixen d'Elx les palmes per al Papa Francesc i els Reis d'Espanya per al Diumenge de Rams - (foto 9)
Pujar