elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els hostalers d'Elx veuen “insuficient” el suport de l'Ajuntament i seguiran les seues protestes exigint un pla de rescat urgent

Els hostalers d'Elx veuen “insuficient” el suport de l'Ajuntament i seguiran les seues protestes exigint un pla de rescat urgent
  • L'objectiu és aconseguir les ajudes directes al sector de la restauració i de l'oci després del tancament de molts establiments a causa de la pandèmia

La polèmica per les greus dificultats del sector de l'hostaleria i l'oci d'Elx continua, ja que malgrat l'intent no han satisfet les seues necessitats mínimes després de reunir-se amb el primer edil de la ciutat, per la qual cosa continuaran reivindicant la seua postura i exigint un pla de rescat urgent.

Els representants d'Hostaleria Elx consideren que la reunió mantinguda amb l'alcalde d'Elx, Carlos González, “no ha servit per a aconseguir els compromisos que necessiten les empreses del sector de la restauració i l'oci per a superar aquests moments de màxima dificultat, que està provocant el tancament de molts establiments”.

Aquest fet suposa que els empresaris d'aquests sectors afectats es mantindran ferms i complir el calendari de mobilitzacions i protestes que van definir en l'assemblea del passat dia 7 de gener.

Els membres de la junta directiva d'Hostaleria Elx han manifestat que “som conscients de l'evolució tan negativa que està tenint la crisi sanitària del COVID-19 i valorem l'esforç que està realitzant l'ajuntament d'Elx per a aportar 1,8 milions d'euros al fons que ha promogut el Consell per a fer costat als sectors més afectats per la pandèmia, però considerem que la gestió dels suports ha de ser ràpida per a salvar a les empreses i, lamentablement, encara es desconeixen els requisits per a la concessió, els terminis d'adjudicació i les quantitats que es destinaran a cada empresa”.

Continuen el seu relat afirmant que aquesta situació “genera un escenari d'incertesa inassumible per al sector quan ja estem al límit”. Cal recordar que fa una mica més de 10 mesos que l'oci i la restauració estan sotmesos a estrictes restriccions i fins i tot tancaments a causa de la desfavorable evolució de la pandèmia en la zona.

L'alcalde il·licità, Carlos González, i els representants empresarials s'han compromés a convocar una taula de treball a partir de la setmana vinent en la qual abordaran els avanços dels plans de suport directe del Consell, així com les demandes que els socis d'Hostaleria Elx consideren “imprescindibles per a intentar salvar el major nombre d'empreses del sector”.

Els punts d'exigència que han elaborat i defensaran en la reunió es basen en:

  • Que les ajudes siguen compatibles amb les quals atorguen altres administracions.
  • Que el sistema de concessió siga senzill i assumible per les empreses.
  • Que es reduïsca a la mínima expressió l'impost d'activitats Econòmiques.
  • Que es permeta l'ampliació de la superfície permesa per a la instal·lació de terrasses un any des que es done per conclosa la pandèmia.
  • Que es baixe l'IBI als propietaris dels locals en els quals hi ha instal·lats serveis d'hostaleria perquè ho repercutisquen en els inquilins.
  • Que s'elimine el cànon de fems.

Situació de la pandèmia a Elx


El COVID-19 deixa un panorama complex a Elx, ja que en els últims 14 dies la ciutat ha sumat un total de 665 contagiats nous, alguna cosa que indica la necessitat de no baixar la guàrdia i que les restriccions, segons marca el consistori, continuen ferms per a tractar de frenar la propagació del virus entre els ciutadans.

La regidora de Sanitat il·licitana, Mariola Galiana, assegura que la situació de la pandèmia a Elx és preocupant i demana a la població “limitar al màxims els contactes socials per a frenar la propagació del virus”.

A més, explica que “l'objectiu del consistori és vacunar abans de febrer a sanitaris, grans dependents i residències de majors”.

Una altra de les decisions rellevants de l'Ajuntament d'Elx ha sigut decretar la suspensió de la festivitat de Sant Antón, amb l'objectiu de no fomentar els esdeveniments que suposen aglomeracions de gent.

Es recorda i insisteix també la importància de la responsabilitat ciutadana i que es complisquen de manera estricta totes les restriccions i prevencions enfront de la pandèmia.

Pujar