elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els hostalers d'Elx se senten “castigats” per Sanitat per les restriccions que “condemnen als negocis a la desaparició”

Els hostalers d'Elx se senten “castigats” per Sanitat per les restriccions que “condemnen als negocis a la desaparició”
  • El sector perjudicat demana que s'accelere el procés de vacunació per a ser un territori segur durant el pròxim estiu

La Junta Directiva de l'Associació Hostaleria Elx ha analitzat les mesures anunciades pel President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, després de la reunió amb la taula Interdepartamental.

Els representants dels empresaris de l'hostaleria il·licitana consideren que les noves mesures “són excessivament restrictives i perjudicials per a les empreses de restauració i oci, malgrat tindre una incidència acumulada de 57 persones per cada 100.000 habitants en la Comunitat”.

Els perjudicats consideren que “l'ampliació del servei al 100% en terrasses i a un terç a l'interior dels locals no suposa, en la pràctica, una millora per a una bona part dels establiments, més aviat al contrari, ja que per a prestar un servei adequat cal comptar amb un equip el cost del qual no es pot cobrir amb una tercera part de l'aforament, màximament quan es manté el tancament a les 18.00 hores”.

Per als empresaris, “tots aquests factors limitatius i les insuficients i lentes ajudes directes, imprescindibles per a la supervivència de les empreses d'oci i restauració al cap d'un any quasi sense ingressos, manté a la vora del precipici a centenars d'establiments i posa en joc milers de llocs de treball”.

Els hostalers d'Elx creuen que “vivim un moment molt complicat i que la salut de les persones és el primer. Però també que, amb les mesures adequades, Elx es troba en un escenari adequat per a equiparar l'horari d'obertura de la restauració i l'oci fins a les 20.00 hores, com el comerç; i que seria possible ampliar l'aforament dels interiors dels establiments fins al 50% com a mínim”.

Propostes

L'associació hostalera il·licitana proposa que “no es generalitzen les mesures de control exhaustiu que es volen imposar a València i Castelló amb motiu de les Falles i les Festes de la Magdalena”.

Consideren que “és més oportú i operatiu que es dissenyen limitacions per a cada localitat, amb tancaments perimetrals la intensitat dels quals atendrà la situació de la pandèmia”.

Expliquen que “amb aquestes propostes es podria aconseguir que l'hostaleria preste millors serveis als ciutadans en territoris menys afectats sense que això supose un increment del risc”.

Conclouen detallant que “l'acció més rellevant per a superar la pandèmia és que l'administració pública intensifique el ritme de vacunació perquè, quan arribe l'estiu, Elx i la Comunitat Valenciana siguen un territori segur per als ciutadans i els turistes”.

Pujar