elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Fòrum Connecta Labora d'Elx ofereix 74 llocs de treball i tallers d'orientació

  • És imprescindible sol·licitar cita prèvia per a accedir a aquest esdeveniment

  • Les persones inscrites podran accedir a tallers d'orientació laboral i ocupabilitat

Elx acollirà este dimecres el Fòrum Connecta Labora amb l'objectiu d'acostar a la ciutadania els serveis per a l'ocupació que ofereixen les administracions públiques valencianes. Dins d'aquest esdeveniment les persones inscrites podran participar en els processos de selecció de personal que realitzaran les empreses assistents, a més de realitzar diversos tallers orientats a millorar la seua ocupabilitat. Concretament, en aquest fòrum 20 empreses realitzaran entrevistes de treball per a cobrir diferents llocs de treball oferits a través de la web del Fòrum Connecta Labora d'Elx.

El Fòrum Connecta Labora és un espai de connexió entre les persones demandants d'ocupació i les empreses, en aquest cas impulsat a través del Pacte territorial per l'ocupació en el terme municipal d'Elx. Els fòrums tenen tres objectius principals: divulgar els serveis de LABORA, acostar i posar en contacte a les persones amb empreses i, finalment, dotar d'estratègies a les persones assistents per a aconseguir una ocupació. Les activitats més destacades d'aquests esdeveniments són els tallers d'ocupació i les entrevistes de treball.

El fòrum serà inaugurat per la directora general Ocupació i Formació de LABORA, Rocio Briones, així com pel regidor Promoció Econòmica, Desenvolupament Turístic i Ocupació de l'Ajuntament d'Elx, Carles Molina, pel comité Executiu CEV (Alacant) i President de CEDELCO, Joaquín Pérez, així com per la secretària General CCOO Vinalopó-Vega Baixa, Carmen Palomar, i el secretari General UGT Vinalopó-Vega Baixa, Ismael Senent.

Per garantir la seguretat de les persones assistents a l'esdeveniment es realitzarà en un format semipresencial amb la finalitat de donar servei a la ciutadania d'Elx que desitge realitzar una entrevista de treball, participar en un taller d'ocupació o resoldre els seus dubtes sobre els serveis que ofereix Labora en un sol clic i sense eixir de casa.

El fòrum presencial tindrà lloc en el Centre de Congressos, al carrer Filet de Fora, 1, de 9.30 hores a 15.00 hores. En el format virtual la programació es prolongarà fins a les 18.00 hores de la vesprada. Per a participar les persones interessades han d'inscriure's a través de la pàgina web consultar ací

En aquest sentit, fins al moment, el Fòrum Connecta Labora d'Elx compta amb més de 500 inscripcions per a participar en els diferents tallers i sessions, com són els tallers d'orientació laboral i ocupabilitat, de cerca d'ocupació per Internet, com elaborar un currículum amb la seua carta de presentació o de simulació d'entrevistes de treball, entre altres.

En el model virtual del Fòrum destaca la taula redona 'L'ocupació a Elx'. A més, s'han programat sessions en línia sobre els serveis que ofereix Labora que estaran atesos per personal especialitzat per a resoldre en directe tots els dubtes de participants en el fòrum virtual. També es podrà accedir a tallers i píndoles formatives sense eixir de casa. Així mateix, es realitzarà una sessió sobre les iniciatives que es duen a terme des del Fons Social Europeu en matèria d'ocupació.

D'altra banda, en el Fòrum Connecta Labora d'Elx un total 20 empreses realitzaran entrevistes de treball per a cobrir els 74 llocs de treball oferits; 15 estaran de manera presencial en el Fòrum, mentre que altres 5 optaran per la cerca de candidats a través del fòrum virtual per a cobrir els perfils d'ocupació que es troben oferits a través de la web del Fòrum Connecta Labora d'Elx. Entre les empreses participants estaran: Decathlon, Sprinter y Randstad, entre altres.

El Servei Valencià d'Ocupació i Formació, LABORA i la Conselleria d'Economia Sostenible han représ els Fòrums Connecta LABORA amb un model semipresencial per tota la Comunitat Valenciana per a facilitar a la ciutadania la cerca de treball i fer més pròxims els serveis d'ocupació que ofereix l'administració pública.

Les sessions consistiran en webinars que s'emetran mitjançant la plataforma Zoom. Algunes d'elles seran: la presentació dels serveis de LABORA, una sessió sobre formació i tallers relacionats amb la cerca d'ocupació. Els enregistraments permetran l'accés de les persones participants a una sèrie de vídeos que podran visualitzar quan ells trien. Finalment, els fòrums consistiran a posar en contacte al públic amb el personal de LABORA per a la resolució de dubtes o assessorament.

S'han habilitat diferents zones en els Fòrums Connecta LABORA per a garantir la seguretat. S'han dissenyat cinc zones: la zona entrevistes, els tallers de formació, la zona de simulació d'entrevistes de treball, la zona aula TIC i un set d'enregistrament de videocurrículums. Totes les zones s'han dissenyat per a garantir 1,5 metres de separació entre participants i la instal·lació de mampares per a protegir a totes les persones de la COVID-19.

Zona d'entrevistes

Aquests espais comptaran amb mampares de seguretat, gel hidroalcohòlic en cada taula i neteja del mobiliari en finalitzar cada entrevista. Aquestes entrevistes es realitzaran amb cita prèvia per a evitar les aglomeracions. També existirà un taulell que oferirà assessorament laboral amb la finalitat d'ajudar a preparar la seua entrevista i triar les ofertes que més s'adapten al seu perfil professional. Finalment, les entrevistes de treball estaran complementades amb entrevistes de treball virtuals. D'aquesta manera, aquelles persones o empreses participants que no puguen acudir als Fòrums Connecta LABORA puguen participar en aquestes.

Fòrum virtual

Garantint les mesures de seguretat i amb l'objectiu d'oferir els Fòrums Connecta LABORA al major nombre de persones possibles, s'ha dissenyat un esdeveniment virtual per a evitar aglomeracions i afavorir les entrevistes entre participants i tècnics de LABORA. A través d'un webinar, una persona dinamitzarà les intervencions i introduirà les preguntes del públic.

Pujar