elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Elx vol en exclusivitat la marca 'Nit de l'Albà' i que València deixe d'usar-ho

Elx vol en exclusivitat la marca 'Nit de l'Albà' i que València deixe d'usar-ho
  • L'alcalde demanarà a Joan Ribó que busque per a València una denominació que no col·lidisca amb aquesta tradició il·licitana que es remunta al segle XIV

L'alcalde d'Elx, Carlos González, ha anunciat que sol·licitarà un estudi jurídic per a veure si és possible registrar com a marca la ‘Nit de l’Albà’ com a festa popular.

“Som conscients de les dificultats que entranya, però buscarem una fórmula jurídica que ens permeta saber amb claredat si hi ha la possibilitat de registrar la ‘Nit de l’Albà’ com a marca i, d'aqueixa forma, protegir-la enfront d'eventuals situacions que pogueren produir-se en el futur”, ha declarat el regidor.

Tal com ha declarat el regidor il·licità ‘Nit de l’Albà’ hi ha una i considere que només pot haver-hi una, ‘la Nit de l’ Albà’ d'Elx. Perquè es tracta d'una tradició il·licitana que es remunta al segle XIV i que és molt més que un espectacle pirotècnic, és un senyal d'identitat dels il·licitans, és un sentiment i a més, la seua singularitat ens portarà al fet que prompte siga reconeguda com a Festa d'Interés Turístic Nacional”

Per a Carlos González, “des del punt de vista de la identitat, de la idiosincràsia, no cap que hi haja una altra ‘Nit de l’Albà’ en la Comunitat, perquè desvirtua l'essència i el sentit últim de la nostra festa. A més, des del punt de vista de l'estratègia turística no té sentit promocionar dues alboradas a la Comunitat Valenciana”.

“De la mateixa manera que els Sanfermines són els Sanfermines, i les Falles són les Falles, la ‘Nit de l'Albà’ és la l’Nit de l'Albà’ d'Elx, per això, demanaré a Ribó que busque una denominació que no col·lidisca amb aquesta tradició dels il·licitans atés que es tracta d'una festa de nova creació que s'emmarca en les falles i que no és una tradició sinó una innovació”, ha assenyalat l'alcalde qui ha puntualitzat que “vaja per davant que no vull ni polèmica i ni enterbolir la bona relació de veïnatge entre València i Elx, sinó simplement defensar la singularitat i l'exclusivitat d'una tradició amb profund arrelament i que serveix per a projectar la imatge d'Elx a Espanya i en el Món. A més, estic segur que l'Ajuntament de València ens comprendrà”.

“Precisament per això i amb la mirada en el mitjà termini estudiarem la possibilitat de registrar com a marca la denominació ‘Nit de l’Albà’ per a evitar en el futur situacions indesitjades, malgrat l'evident complexitat jurídica d'aquests assumptes”, ha conclòs Carlos González.

Des del Partit Popular han demanat a l'alcalde d'Elx que denuncie hui mateix a l'Ajuntament de València si no retira la publicitat mentisques que Amb tu Elx han anunciat que recolliran signatures perquè València deixe d'usar el terme de Nit de l'Albà.

Pujar