elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un detingut pel robatori en una parròquia d'Elx

Un detingut pel robatori en una parròquia d'Elx
  • L'arrestat, després de ser descobert pel sagristà de la parròquia, va fugir del lloc, apoderant-se de diversos objectes religiosos i instruments musicals

Gràcies a la coordinació entre agents del Grup de Robatoris de la Policia Nacional de la Comissaria d'Elx i el Cos de la Policia Local, s'ha aconseguit detindre a la ciutat d'Elx a un home com a presumpte autor del robatori amb força comés en una parròquia d'esta localitat.

La investigació policial va tindre el seu inici després d'una intervenció duta a terme per part d'una patrulla de Policia Local. Els agents, van ser requerits pel sagristà de la parròquia que s'havia adonat de la sostracció de diversos objectes religiosos així com instruments musicals.

El sagristà va comentar als agents que havia vist rondar per davant de la sagristia, a un home a qui no coneixia de res, adonant-se poc després, que el pany de la porta de la sagristia havia sigut violentada.

Així mateix, per la descripció que va aportar del sospitós, els agents es van adonar que, minuts abans, havien identificat pels voltants de la parròquia a algú que casava amb la descripció, realitzant un reportatge fotogràfic i un informe del succeït.

En gestions posteriors, agents de la Policia Local van identificar a un home que portava diversos objectes religiosos de la procedència dels quals no donava raons, per la qual cosa, com a mesura preventiva, van intervindre els objectes i van comunicar tal fet al Grup de Robatoris de la Comissaria de Policia Nacional a Elx, encarregat de la investigació.

El Grup d'investigació especialitzat en Robatoris, va continuar amb les perquisicions i, després d'analitzar les imatges de les càmeres de seguretat del lloc, es va poder identificar plenament a l'autor dels fets. A més d'això, el propi sagristà de la parròquia va reconéixer els objectes intervinguts per Policia Local a l'investigat com a propietat de la parròquia.

Abans de res l'esdevingut, els agents adscrits al Grup de Robatoris de la Policia Nacional, van iniciar un dispositiu de cerca de la persona investigada que va culminar amb la seua detenció i recuperació d'una caixa de color roig que contenia més objectes religiosos com ara; un crucifix i una esfera metàl·lica daurada, una caixa de plàstic contenint medalles daurades amb la imatge de la verge i una creu metàl·lica daurada, que van resultar pertànyer també a la parròquia i que van ser entregats al sagristà convenientment.

L'arrestat, de 50 anys d'edat i que comptava amb multitud d'antecedents per delictes similars, va ser posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia de la localitat d'Elx, que va decretar el seu ingrés a la presó.

La coordinació policial clau per a garantir la seguretat ciutadana

La coordinació i cooperació entre els diferents cossos de seguretat és essencial per a oferir un servici de qualitat a la ciutadania, sent un criteri necessari per a garantir la seguretat pública en tots els àmbits.

Pujar