elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els conductors d'autobús d'Elx reclamen ser inclosos en l'estratègia de vacunació contra el covid

Els conductors d'autobús d'Elx reclamen ser inclosos en l'estratègia de vacunació contra el covid
  • Diversos sindicats denuncien que aquest col·lectiu de transportistes haja sigut exclòs de la vacunació

Els sindicats CSO i ÚS han denunciat que els conductors d'Urbans d'Elx han sigut exclosos de l'estratègia de vacunació, provocant amb això un tracte desigual amb altres professionals del transport urbà. Així ho denuncien fonts sindicals.

De fet, segons les mateixes fonts els professionals del transport escolar han sigut seleccionats com a col·lectiu prioritzat com a grup de població a vacunar. Segons el document aprovat en la Comissió Interterritorial de Salut, s'ha especificat que en el Grup 6C es prioritze a Docents i personal d'educació primària i secundària, incloent tant docents com altres professionals que atenen l'alumnat en centres d'ensenyament reglat amb caràcter obligatori, de titularitat pública i privada.

I és en el grup d'altres professionals en el qual l'administració "hauria d'incloure al personal d'autobusos urbans, per les xifres molt superiors d'escolars que fan ús del servei enfront d'un altre tipus de transport escolar".

Per això, les organitzacions sindicals Consell Sindical Obrer i la Unió Sindical Obrera sol·licitem amb caràcter d'urgència a l'Ajuntament d'Elx que eleve a la Generalitat Valenciana una interpretació àmplia i laxa per a l'aplicació del personal del transport urbà de viatgers com a personal prioritzat en la seua vacunació.

Pujar