elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Elx celebra la nit més màgica de l'any: la Nit de l’Albà comptarà amb més de 70.000 coets i 312 palmeres

Elx celebra la nit més màgica de l'any: la Nit de l’Albà comptarà amb més de 70.000 coets i 312 palmeres
  • Aquest espectacle pirotècnic, declarat Festa d'Interés Turístic Nacional, estarà composta per 2.500 quilos nets de pólvora

El pròxim 13 d'agost el cel d'Elx es tornarà a il·luminar durant la celebració de la tradicional Nit de l’Albà. Un any més la Pirotècnia Ferrández de Redovà serà l'encarregada d'aquest espectacle pirotècnic, declarat Festa d'Interés Turístic Nacional. “Estem esperant l'arribada de la nit màgica del dia 13 on la pólvora és l'element tan tradicional i típic”, ha subratllat l'edil de Festejos, Inma Mora, qui ha assenyalat que la Nit de l’Albà estarà composta per 2.500 quilos nets de pólvora que es llançaran des de 21 punts del municipi.

A les 23.15 començarà l'espectacle pirotècnic amb el llançament de 312 palmeres des de diferents terrasses, cadascuna d'elles patrocinada per empreses i particulars i dedicades a les persones volgudes o a clients. Amb el llançament de la Palmera Imperial a les 23.30 des del Passeig de l'Estació començarà la tradicional cohetà composta per 4.000 dotzenes de coets bomba disparats des del Passeig de l'Estació, el Pont del Ferrocarril i el Pont de Altamira, que al costat de les palmeres fa un total de 70.000 coets.

La cohetà anirà acompanyada del llançament de 2.300 carcasses de tro, 300 de xiulet, 140 d'efecte tronc de palmera, 100 d'efecte oripell i altres 800 d'efectes variats que es dispararan des de la plaça de l'1 de maig, el Jardí d'Andalusia i el col·legi Mariano Benlliure.

A partir de les 23.55 s'apagaran totes les llums per a donar pas a la interpretació del Gloria Patri i el posterior llançament de la Palmera de la Verge que comptarà amb 1.080 cohetones i quasi 100 quilos per a aconseguir el tradicional blanc perla que il·lumine el cel d'Elx. Enguany segons el pirotècnic Fernando Ferrández, s'intentarà arribar als 500 metres de diàmetre i 350 metres d'altura amb una duració en el cel de 25 segons. “Estem treballant des d'abril per a aconseguir que puge més que mai i fer-la més gran i tot depén de la forma del muntatge i la inclinació. Cada any anem jugant amb això”.

Les tasques de muntatge van començar l'1 d'agost i el mateix dia 13 seran al voltant de 40 les persones que treballen a deixar tot preparat per a l'inici de la Nit de l’Albà que compta amb un pressupost de 150.000 euros.

Pujar