elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Carlos González: “S'ha reconegut que els Moros i Cristians d'Elx són una de les millors festes de la Comunitat Valenciana”

Carlos González: “S'ha reconegut que els Moros i Cristians d'Elx són una de les millors festes de la Comunitat Valenciana”
  • La Generalitat ha declarat aquesta celebració com a Festa d'Interés Turístic Autonòmic

MÉS FOTOS
Carlos González: “S'ha reconegut que els Moros i Cristians d'Elx són una de les millors festes de la Comunitat Valenciana” - (foto 2)
Carlos González: “S'ha reconegut que els Moros i Cristians d'Elx són una de les millors festes de la Comunitat Valenciana” - (foto 3)
Carlos González: “S'ha reconegut que els Moros i Cristians d'Elx són una de les millors festes de la Comunitat Valenciana” - (foto 4)
Carlos González: “S'ha reconegut que els Moros i Cristians d'Elx són una de les millors festes de la Comunitat Valenciana” - (foto 5)
Carlos González: “S'ha reconegut que els Moros i Cristians d'Elx són una de les millors festes de la Comunitat Valenciana” - (foto 6)
Carlos González: “S'ha reconegut que els Moros i Cristians d'Elx són una de les millors festes de la Comunitat Valenciana” - (foto 7)
Carlos González: “S'ha reconegut que els Moros i Cristians d'Elx són una de les millors festes de la Comunitat Valenciana” - (foto 8)
Carlos González: “S'ha reconegut que els Moros i Cristians d'Elx són una de les millors festes de la Comunitat Valenciana” - (foto 9)

La ciutat d'Elx està d'enhorabona, ja que el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha signat la resolució per la qual s'atorga la declaració de Festa d'Interés Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana a les 'Festes de Moros i Cristians en Honor a la Mare de Déu de l´Assumpció' d'Elx.

Es tracta d'un distintiu que Turisme concedeix a les festes, sempre que aquestes oferisquen una especial rellevància des del punt de vista turístic i suposen una valoració de la cultura i de les tradicions populars valencianes.

Amb aquest rellevant motiu de celebració, l'alcalde d'Elx, Carlos González, i el president de l'associació de Moros i Cristians de la ciutat, Julián Fernández, han manifestat el seu orgull i satisfacció.

El primer edil il·licità ha expressat que “considerem que és una decisió que fa justícia amb la importància que tenen per a Elx els Moros i Cristians, a més del treball durant 40 anys d'aquesta associació”.

González ha explicat que aquesta festa suposa una “enorme importància per a la ciutat, per a la festa i per a l'associació de Moros i Cristians”.

“Es tracta d'una distinció que dona una gran transcendència, aquesta és una de les millors festes de Moros i Cristians de tota la Comunitat Valenciana”, detalla l'alcalde.

Aquesta distinció atorga una “gran rellevància turística, cultural i de festes, a més d'una important visibilitat per als quals cada any posen il·lusió, recursos, treball i temps per a fer aquesta festa per al poble d'Elx”.

El primer edil considera que aquest “reconeixement és molt merescut per l'esforç, el treball, la il·lusió i la tenacitat d'aquesta festa, que s'ha situat com a referent”.

Per al màxim dirigent il·licità és “una alegria més, perquè és la tercera declaració de festa d'Interés Turístic Autonòmic en els últims tres anys, després de la Nit de l’albá, l'Avinguda de la verge, i els Moros i Cristians”.

Un altre dels grans protagonistes que celebren aquesta distinció és el president de l'associació de Moros i Cristians d'Elx, Julián Fernández.

El president ha expressat la seua gran satisfacció pel reconeixement a un “treball de més de 40 anys, tots hem treballat a aconseguir aquest reconeixement perquè ho donem tot perquè la gent gaudisca als carrers”.

Explica que “traiem cada any uns espectacles que donen enveja, totes les comparses, capitans, presidents que treballen per aquesta festa; aquest treball haguera sigut impossible sense la gent que ha propiciat aquest projecte, com l'Ajuntament d'Elx i el seu alcalde”.

“Això és una festa per a tots, per als Moros i Cristians, per a l'Ajuntament i per a tota la ciutat d'Elx, per la qual cosa mantindrem aquest reconeixement i intentarem que la ciutat continue sent referent perquè els nostres ciutadans es mereixen el millor, reitere el meu enorme agraïment”, conclou el president.

Pujar