Castellano
ROBATORIS BETLEMS

Ona de robatoris de pesebres: tercer cas en la Comunitat Valenciana en dues setmanes

A Sant Vicent del Raspeig el Xiquet Jesús ha sigut col·locat de nou i els autors del robatori, detinguts
A Sant Vicent del Raspeig el Xiquet Jesús ha sigut col·locat de nou i els autors del robatori, detinguts
  • El barri valencià de Benimaclet, Sant Vicent del Raspeig i Elda protagonitzen aquests incidents

La ratxa de robatoris en pesebres no dona treva en la Comunitat Valenciana, marcant el tercer incident en tan sols dues setmanes. Després dels lamentables successos a Benimaclet, València, i Sant Vicent del Raspeig, ara la ciutat d'Elda ha sigut l'últim escenari d'aquest preocupant fenomen nadalenc. És important destacar que, malgrat aquests incidents, la majoria de les celebracions nadalenques transcorren sense problemes a la regió.

En aquest últim cas registrat a Elda, els malfactors van actuar amb rapidesa, sostraient figures clau com San José, la Mare de Déu, el Xiquet Jesús, el bou, la ruca, i els Reis Mags d'Orient, entre altres peces valuoses, incloent-hi la representació tradicional del caganer. Aquest pesebre, erigit per un grup de muntanyencs com a part d'una arrelada tradició nadalenca, va caure víctima dels robatoris, sumant-se així a la llista d'incidents que han causat consternació en la comunitat.

És rellevant esmentar que les autoritats estan prenent mesures serioses contra aquells que han perpetrat aquests actes delictius. En el cas del robatori del Xiquet Jesús en un altre pesebre, dos joves van ser detinguts després de publicar un vídeo en TikTok exigint un rescat de 2.000 euros. El ràpid accionar de la policia va permetre recuperar la figura i portar als responsables davant la justícia.

Malgrat aquests incidents aïllats, el Nadal continua brillant amb llum pròpia en la Comunitat Valenciana, i les autoritats redoblen els seus esforços per a salvaguardar aquestes celebracions tan volgudes per la comunitat.

Pujar