Castellano

Un robatori a Elda destapa una plantació de marihuana en un magatzem

Un robatori a Elda destapa una plantació de marihuana en un magatzem
  • Cinc persones van ser detingudes gràcies als testimonis que van descriure a la Policia les característiques dels implicats

Agents de la Policia Nacional, han detingut en la localitat d'Elda a cinc persones després d'una investigació sobre un robatori amb força comés en un immoble utilitzat com a magatzem, on s'ocultava una plantació de marihuana amb 848 plantes, al qual els autors van accedir de matinada emprant el mètode del “rififí”.

La sala CIMACC 091 va rebre una trucada d'un veí de la localitat d'Elda en la qual donava compte que diverses persones que portaven un passamuntanyes al cap, havien saltat de la terrassa d'un immoble i s'havien introduït a la carrera en un vehicle que es trobava aparcat en els voltants, fugint a tot córrer.

Fins al lloc es van desplaçar diverses patrulles uniformades i després d'entrevistar-se amb el testimoni dels fets, els va facilitar les característiques físiques d'aquestes persones així com el vehicle utilitzat i direcció de fugida.

Els agents van realitzar una inspecció del lloc i van localitzar una borsa que contenia diverses plantes de marihuana, observant una escala recolzada en una paret que els autors havien utilitzat per a pujar fins a la teulada d'un immoble i després de realitzar un forat en el sostre, accedir a l'interior on es trobava una plantació indoor de marihuana de la qual havien sostret part d'aquesta.

En vista de la troballa, els agents van iniciar una investigació per a la localització i detenció del propietari d'aquesta plantació, així com dels autors del robatori amb força comés.

Amb les gestions practicades, els investigadors van aconseguir identificar al propietari de l'immoble on es trobava oculta la plantació de marihuana, que va ser detingut per un delicte de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric ja que el sistema d'il·luminació i climatització d'aquesta plantació es trobava enganxat a la xarxa elèctrica.

Després de la seua detenció, es va realitzar un registre en aquest immoble on van ser intervingudes un total de 848 plantes de marihuana en avançat estat de creixement amb una altura de més d'un metre.

Continuant amb les perquisicions, els agents van centrar la investigació en la localització i detenció dels presumptes autors del robatori amb força que mitjançant el mètode del “rififí” van accedir a l'interior de l'immoble on es trobava oculta la plantació de marihuana i van sostraure una gran quantitat de plantes.

Per a això, els agents van establir un complex dispositiu amb el qual van aconseguir detindre a quatre homes als quals se'ls van imputar delictes de robatori amb força, tràfic de drogues i pertinença a grup criminal. En dita operativa també es va intervindre el vehicle utilitzat en la fugida pels detinguts després de cometre el robatori.

Dels cinc detinguts, un d'ells va ser posat en llibertat després de prestar declaració en dependències policials, mentre que els altres quatre van ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia de la localitat d'Elda.

Col·laboració ciutadana
Cal destacar que la col·laboració ciutadana va ser clau per a facilitar les investigacions policials, permetent la ràpida intervenció dels indicatius uniformats i de la localització de la plantació de marihuana.

Mètode “rififí”
Aquest mètode de robatori utilitzat per grups organitzats especialitzats en robatoris amb força, consisteix a realitzar un forat en el sostre d'immobles o naus industrials per a accedir a l'interior descendint amb una corda o escala, i una vegada dins, inutilitzar els sistemes d'alarma i seguretat per a dur a terme la seua comesa.

Pujar