Castellano

Macabre succés a Elda: acoltella al coll un taxista i l'atropella amb el seu propi taxi després

Macabre succés a Elda: acoltella al coll un taxista i l'atropella amb el seu propi taxi després
  • L'arrestat va tallar al coll amb un cúter al taxista amb la intenció de robar-li i quan la víctima ferida va intentar fugir va ser atropellat amb el seu propi taxi per l'autor

Agents de la Policia Nacional juntament amb agents de la Policia Local d'Elda, han detingut un home com a presumpte autor d'una temptativa d'homicidi, que va ferir al coll amb un cúter un taxista i després el va atropellar amb el seu propi taxi quan tractava de fugir provocant fractures en una de les cames. El presumpte agressor va ser arrestat per agents dels dos cossos mentre fugia camp a través des del lloc dels fets, la porta del cementiri Verge dels Dolors de la localitat alacantina, cap al nucli urbà de la ciutat.

Els fets van passar, cap a les 17.00 hores del dia d'ahir 14 de setembre, quan es va rebre un comunicat a la Comissaria de Policia Nacional d'Elda-Petrer on un ciutadà que es trobava fent ciclisme manifestava, que havia trobat un home tirat a el terra al costat del seu vehicle, un taxi que havia aparcat a la cuneta, sagnant abundantment i possiblement amb una cama fracturada, a la zona del cementiri Verge dels Dolors de la ciutat alacantina, així com que el presumpte autor es trobava encara al lloc.

Ràpidament s'hi van dirigir les dotacions de servei els qui van arribar escassos minuts després del comunicat i es van entrevistar amb dos ciclistes que estaven atenent la víctima, sent requerits alhora per un operari del cementiri qui els indicava que el presumpte autor s'havia introduït al cementiri.

Així les coses, mentre uns agents es quedaven a auxiliar la víctima al costat d'una dotació del SAMU que s'havia personat al lloc també, altres es dirigien amb pressa cap al lloc de fugida, albirant gairebé immediatament un home corpulent de 180 d'estatura fugint a la cursa i saltant la tanca del cementiri, continuant la seua fugida camp a través en direcció al nucli urbà de la ciutat, sent perseguit pels agents i fent cas omís a les seues indicacions, fins i tot amenaçant-los de tant en tant amb atacar-los.

L'home mentre corria, tirava mà de la seua cintura i feia posat de girar-se mentre que cridava als agents "US PEGARÉ UN TIR I M'ENGANCARÉ UN TIR", sospitant els agents que pogués portar alguna arma de foc.

En aquell instant, es va unir a la persecució una dotació del cos de la Policia Local d'Elda que, juntament amb els agents de Policia Nacional, van aconseguir detenir l'home quan, un dels agents de Policia Local, després de diversos avisos d'alerta, va haver de utilitzar el dispositiu immobilitzador electrònic per aconseguir que l'home deposés la seva actitud.

Després de la detenció de l'autor, es va preservar l'escenari del crim, el vehicle on van succeir els fets, per poder fer-se la posterior inspecció ocular i recollir proves del delicte.

Pel que fa als fets, segons les manifestacions de la víctima i dels testimonis, dos ciclistes que hi passaven i van veure el taxista ferit i tirat a la cuneta al costat del seu vehicle, els que aleshores van ser els que van trucar a la Policia, el presumpte autor havia sol·licitat el servei de taxi a la ciutat perquè el portaren al cementiri.

El taxista va manifestar que, aquest individu, de sobte li va clavar un tall al coll pel que, en notar l'agressió, va ixir ràpidament del vehicle, moment en què l'agressor es va posar al volant del taxi i el va conduir cap a ell amb la intenció clara d'atropellar-lo, aconseguint-lo i arribant a passar-li el cotxe per sobre de les cames, provocant-li fractures en una.

En aquell mateix instant van arribar al lloc els dos ciclistes a qui va alertar estant encara l'agressor dins del vehicle. Quan va veure que un dels ciclistes es dirigia al vehicle els va cridar desesperadament "NO T'APROPES QUE TÉ UN GANIVET, M'HA TALLAT I M'HA PASSAT PER SOBRE, AJUDA, AJUDA, CRIDAR A LA POLICIA".

Va ser en aquest moment quan l'agressor va sortir del vehicle i va córrer cap al cementiri introduint-se per una de les portes laterals.

La víctima, un home azerbaidjanès, de 40 anys, va ser traslladada a l'Hospital General d'Elda on va ser intervingut quirúrgicament i actualment el seu estat de salut és estable.

L'arma del crim va ser trobada posteriorment al seient del copilot del vehicle durant la inspecció ocular, resultant ser un cúter amb el mànec reforçat amb precinte per tenir millor subjecció.

Gràcies a la ràpida actuació conjunta entre la Policia Nacional i la Policia Local d'Elda es va poder arrestar in fraganti el presumpte autor dels fets, que va resultar ser un home de nacionalitat espanyola, de 45 anys, que passarà a disposició judicial a les properes hores, com a presumpte autor dels delictes de temptativa d'homicidi i atemptat a agent de l'autoritat.

Pujar