Castellano

Desarticulen un “fortí” de la droga en un poblat marginal d'Elda

Desarticulen un “fortí” de la droga en un poblat marginal d'Elda
  MÉS FOTOS
  Desarticulen un “fortí” de la droga en un poblat marginal d'Elda - (foto 2)
  Desarticulen un “fortí” de la droga en un poblat marginal d'Elda - (foto 3)

  Agents de la Policia Nacional de la Comissaria d'Elda-Petrer en el marc dels servicis que la Policia Nacional d'Alacant té activats per a la detecció i erradicació del tràfic de drogues i els seus punts de venda i distribució de substàncies estupefaents han desarticulat dins de l'Operació “Relíquies” un clan familiar que formava un grup criminal.

  Les investigacions van començar en els primers mesos de l'any 2023, quan es va rebre informacions sobre un immoble situat en el barri marginal de la ciutat d'Elda anomenat “La Tafalera” des del qual es podrien estar distribuint drogues, proveint substancies estupefaents a persones de diferents localitats de la província d'Alacant i limítrofes.

  En base d'eixes informacions es van realitzar les oportunes comprovacions i investigacions per part del Grup d'Estupefaents de la Brigada de Policia Judicial d'Elda-Petrer.

  Paral·lelament les perquisicions policials van coincidir en el temps amb un increment en el nombre de Delictes contra el Patrimoni com a Robatoris amb Força en Habitatges i Establiment, Robatoris en Interior de Vehicles, Furts comesos a les ciutats d'Elda i Petrer que eren investigats per part del Grup de Robatoris de la Brigada de Policia Judicial d'Elda-Petrer.

  L'habitatge estava habilitat com un fortí

  Els components del Grup de Policia Judicial van establir un complex dispositiu de vigilància sobre este immoble, les labors es van veure dificultades per trobar-se l'habitatge en el cor d'un poblat marginal, amb la finalitat d'obtindre tota la informació possible sobre la suposada activitat il·lícita.

  Fruit d'este dispositiu es va poder determinar que l'organització delictiva, composta per diverses persones pertanyents a un clan familiar estaven dedicant-se a la venda i distribució de diverses drogues com a cocaïna, heroïna i marihuana així com la receptació d'objectes provinent de fets delictius que eren intercanviats a canvi de dosi de substàncies estupefaents.

  Les activitats il·lícites es desenvolupaven des d'un habitatge que comptava amb fortes mesures de seguretat, reixes reforçades en les finestres, doble porta de seguretat amb obertura contrària.

  La fase d'explotació es va desenvolupar amb un ampli dispositiu

  Una vegada obtinguts tots els indicis necessaris, es va desenvolupar la fase d'explotació de l'operació, en la qual han participat una trentena d'agents pertanyents a les unitats del GOIT (Grup Operatiu d'Inspeccions Tècniques) especialistes en obertures de portes, UPR( Unitat de Prevenció i Reacció) i Guies Canins de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana d'Alacant, Grup de Policia Judicial, GOR (Grup Operatiu de Resposta) de la Comissària d'Elda-Petrer , procedint, prèvia autorització judicial a l'entrada i registre en el domicili i detenció de tots els integrants de la xarxa delictiva.

  Es van intervindre 362 grams de marihuana, 5 grams de cocaïna, 1 gram d'heroïna, 3.926 euros , 172 dècims de loteria, diverses armes prohibides i confiscant també gran quantitat d'efectes relacionats amb l'activitat il·lícita desenvolupada per la xarxa delictiva com; una bicicleta elèctrica, un patinet, eines elèctriques, un ordinador, etc. A més l'habitatge comptava amb una presa il·legal a la xarxa elèctrica.

  Realitzades les gestions oportunes per part del Grup de Policia Judicial dels objectes intervinguts, s'ha pogut fer lliurament a diversos denunciants de Delictes contra el patrimoni que han reconegut com a seus i que estan relacionats amb Robatoris en Establiments, Robatoris en Interior de Vehicles i Furts denunciats en la Comissària d'Elda-Petrer.

  Els detinguts, espanyols, sent tres homes amb edats compreses entre els vint-i-quatre (24) i cinquanta-cinc (55) anys d'edat i una dona menor d'edat, quinze anys(15) , van passar a disposició judicial com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues, pertinença a grup criminal, receptació i defraudació de fluid elèctric, al jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Elda, a excepció de la menor que va ser posada en llibertat amb càrrecs i entregada a un familiar segons l'ordenat per la Fiscalia de Menors d'Alacant.

   

  Pujar