Castellano

Un menor de 14 anys aprén a conduir un cotxe a través de tutorials d'Internet i l'enxampa la Policia al Campello

Un menor de 14 anys aprén a conduir un cotxe a través de tutorials d'Internet i l'enxampa la Policia al Campello

  Coses que passen, per sorprenents que siguen. Esta matinada (eren les 3.00 hores del matí de hui dilluns, 5 de febrer), ha sigut una mica moguda per a les policies locals del Campello i Alacant.

  A eixa hora, una patrulla de la Policia Local del Campello va observar com un vehicle Volkswagen color roig circulava en direcció prohibida pel carrer Els Ancores. Se li va donar l'alt al carrer Barcelona, i el conductor va detindre el vehicle, com sol ocórrer.

  Quan va comprovar que els agents baixaven del cotxe patrulla, va arrancar el vehicle a tota velocitat, i llavors va començar la fugida. Va circular per tota l'Avinguda de Jaume I Conqueridior (platja de Muchavista) en direcció contrària, va entrar en terme municipal d'Alacant, també en direcció prohibida per l'Avinguda de Niça, fins a arribar a l'Avinguda Costa blanca, moment en el qual des del Campello es va contactar amb la Policia Local d'Alacant.

  El conductor va vagarejar per la zona, perseguit per davant i per darrere, fins que es va endinsar en un carrer sense eixida pròxima a l'Avinguda de les Nacions. Acorralat, va anar allí on els dos cossos policials que van actuar es van emportar la sorpresa en comprovar que el conductor tenia 14 anys, una edat en la qual està prohibit fins a conduir motocicletes.

  En referir el menor que havia discutit amb la família i havia eixit de casa, immediatament es va contactar amb la mare, que va acudir acompanyada d'un advocat. El menor, naturalment, va ser posat en llibertat immediatament, a l'espera que el Tribunal de Menors el cite i determine referent al seu comportament.

  Es tracta d'un menor al qual ara se li imputen tres delictes: desobediència, conducció temerària per saltar-se semàfors en roig a gran velocitat, i circular en direcció prohibida. El jove va confessar que havia aprés a conduir informant-se per tutorials de xarxes socials. El vehicle no té ni assegurança de responsabilitat ni ha passat la ITV.

  Casualment, l'oficial de la Policia Local actuant és el mateix que fa uns dies va activar un dispositiu policial que va portar a la detenció d'un home que estava robant el cablejat de la línia elèctrica pública del Campello.

  Pujar