16 de juliol de 2020 16/7/20

Divalterra exposa la seua experiència a unes jornades tècniques organitzades per la Generalitat

  Divalterra, a través de la seua àrea d'Estudis i Planificació Estratègica, va participar dijous passat en El Campello (Alacant), en les jornades "Instruments per a la promoció del comerç de proximitat", organitzades per la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, amb la col.laboració de l'Ajuntament del municipi.

  El responsable de Projectes Estratègics de Desenvolupament Local de Divalterra, Fidel Garcia, va participar en aquesta acció formativa adreçada a responsables tècnics de les més de 100 Agències per al Foment de la Innovació Comercial (AFIC) de la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu de donar a conèixer les línies de treball en matèria de promoció socioeconómica des del punt de vista local, provincial i autonòmic.

  En aquesta línia, la participació de Divalterra va tindre lloc en una taula rodona que va comptar amb la presència de Natxo Costa, Director General de Comerç i Consum de la Generalitat Valenciana; i Iñaki Serrano, responsable del Centre Actiu de Desenvolupament Econòmic (CADEM) de l'Ajuntament de El Campello.

  La ponència de Divalterra va permetre presentar les línies de treball lligades a la xarxa d'agents de desenvolupament local (ADL) de la província de València, projecte a través del qual 137 entitats locals i supramunicipal que agrupen a 234 municipis reben gratuïtament assessorament tècnic i ferramentes online de suport a la gestió diària de l'agència.

  En eixe sentit, Divalterra posarà en marxa, passat l'estiu, un pla específic de formació per al col.lectiu d'ADL, com a conseqüència de la detecció, a través d'una recent enquesta, de les seues necessitats d'actualització de coneixements.

  Per altra banda, es va donar a conèixer l'aposta per l'estudi de les àrees empresarials de la demarcació de València a través d'iniciatives com la Càtedra Divaterra-Universitat Politècnica de València, que analitzarà les potencialitats de promoció conjunta de les àrees empresarials dels municipis de Cheste, Loriguilla i Riba-roja de Túria.

  La gerent de Divalterra, Agustina Brines, ha manifestat que "aquest tipus de trobades serveix per a compartir experiències i trobar sinergies entre les diferents administracions en una matèria tan sensible com és l'estímul de les economies locals" i ha afirmat que "el model de Divalterra com a empresa pública és perfectament exportable a altres administracions".

  Així mateix, la gerent ha assenyalat que "les accions de coordinació i suport dels agents de desenvolupament de la província de València del Programa Xarxa ADLs s'emmarquen en un dels eixos estratègics de l'objecte social de Divalterra".

  El director de l'Area d'Estudis i Planificació Estratègica de Divalterra, Miguel A. Ferri, ha informat que "el personal tècnic assistent a la jornada ha destacat la implicació de la Diputació de València, a través de la seua empresa pública Divalterra, en dotar a tots els municipis de la província d'informació especialitzada, ferramentes de suport a la presa de decisions i d'un assessorament directe i personalitzat".

  L'aposta decidida de Divalterra per la coordinació de la xarxa d'ADL es visualitza també amb el reforç de l'equip lligat a aquest projecte, a través de la contractació de 2 ADL en el marc del procés de selecció actualment obert i que permet presentar sol.licituds fins el proper 22 de juny.

  Les jornades tècniques es van completar amb altres temes d'interès per al sector, com és l'anàlisi de les noves tendències del sector comercial i el comportament dels consumidors, o la importància de la medició de resultats en les accions promocionals i de dinamització que administracions i col.lectius de comerciants duen a terme.

  La Finestra de la Diputació de València

  La Finestra de la Diputació de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar