elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els Socialistes de la Marina Alta celebren l’homenatge al republicans afusellats

Els Socialistes de la Marina Alta celebren l’homenatge al republicans afusellats
  • Amb l'objectiu de tenir present “la memòria, si realment volem un futur per al nostre món”

MÉS FOTOS
Els Socialistes de la Marina Alta celebren l’homenatge al republicans afusellats - (foto 2)
Els Socialistes de la Marina Alta celebren l’homenatge al republicans afusellats - (foto 3)
Els Socialistes de la Marina Alta celebren l’homenatge al republicans afusellats - (foto 4)

Un any més els Socialistes de la Marina Alta han celebrat l’acte d’homenatge als republicans afusellats de la comarca en el primer diumenge de novembre. Vicent Grimalt, secretari general del PSPV-PSOE de Dénia, ha destacat que “realitzem con tots els anys este homenatge amb la voluntat d’aprendre del passat, de no repetir errors, de mantenir ben viva la memòria, en honor als que van morir per la nostra llibertat i com a recordatori de la tràgica història que no volem tornar a viure”.

Vicent Girmalt ha dit que “mai més podem consentir en este país que es deshumanitze una part de la població; mai més, que la llibertat siga demonitzada; mai més, que la justícia siga ajornada. Mai més”.  “Memòria, si realment volem un futur per al nostre món”, ha conclós Vicent Grimalt el seu discurs.

A banda de Vicent Grimalt, ha parlat Rosa Avellà, secretaria general de l’Agrupació Socialista de Pedreguer i Matias Alonso, President del Grup per a la recuperació de la Memòria Històrica.

Per a finalitzar l’acte al so de la música s’han llegit els noms del afusellats en la tardor de 1939  i a continuació s’han ficat clavells en el lloc a on estan soterrats els afusellats.

Pujar