elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una quinzena d’exemplars de rorqual comú s’han albirat en aigües de Dénia durant els primers dies de la temporada de migració

Una quinzena d’exemplars de rorqual comú s’han albirat en aigües de Dénia durant els primers dies de la temporada de migració
  MÉS FOTOS
  Una quinzena d’exemplars de rorqual comú s’han albirat en aigües de Dénia durant els primers dies de la temporada de migració - (foto 2)
  Una quinzena d’exemplars de rorqual comú s’han albirat en aigües de Dénia durant els primers dies de la temporada de migració - (foto 3)

  El pas de rorquals comuns front a les costes de Dénia és un fenomen que es produeix durant tot l’any i que s’intensifica els mesos de juny i juliol. Des del 15 de juny passat s’han albirat front a les nostres costes una quinzena d’estes balenes, segons dades registrades per la Universitat Politècnica de València, l’associació sense ànim de lucre dedicada, fonamentalment, a la investigació de cetacis EDMAKTUB i particulars.

  El Servei Ambiental i Marí de l’Ajuntament de Dénia convida a qualsevol persona que veja algun exemplar de rorqual front a les costes denieres a donar part de l’albirament al telèfon 616 947 579.

  Coincidint amb l’inici d’esta temporada de pas, l’Ajuntament de Dénia i l’ONG Eucrante posen en marxa un altre any la campanya de voluntariat Rorqual 2023, en què les persones interessades poden participar en les tasques d’albirament de cetacis des de l’estació d’observació de la Torre del Gerro i contribuir a la recollida de dades per a la investigació del pas migratori d’estes balenes pel cap de Sant Antoni. Per a inscriure’s, cal enviar un correu a voluntarios@eucrante.org.

  La campanya es desenvolupa del 15 de juny al 15 de juliol. Els equips de voluntaris es distribuiran en dos grups horaris: de 6.30 a 11 hores i de 17 a 21 hores. Ahir mateix, des de l’observatori de la Torre del Gerro es va registrar el pas de tres rorquals.

  Pujar