elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un programa electoral per a continuar transformant Dénia

Un programa electoral per a continuar transformant Dénia
  • L’executiva del PSPV-PSOE Dénia va aprovar divendres la versió definitiva del programa per a les eleccions de maig de 2023

  • La primera part del document recull els projectes executats en els darrers quatre anys, “la base sobre la qual consolidar la transformació de la ciutat”

MÉS FOTOS
Un programa electoral per a continuar transformant Dénia - (foto 2)

El programa de govern amb què el PSPV-PSOE Dénia concorrerà a les eleccions municipals ja té el vistiplau de l’executiva local, que divendres es va reunir per a aprovar-ne la versió definitiva.

El programa de govern dels Socialistes de Dénia consta de dos parts: les accions noves amb què la candidatura “vol tornar a il·lusionar la ciutadania” i que es donarà a conèixer en una presentació pública; i un primer apartat que recull “què hem fet en els darrers quatre anys, la base sobre la qual consolidarem la major transformació de Dénia”, va assenyalar el secretari general i actual alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt.

“Perquè el projecte socialista per a la ciutat de Dénia és un projecte integral de canvi de model i de futur, sostenible i pròsper, per al municipi; el projecte que vam començar a desenvolupar en 2015, el que li ha pegat la volta a la ciutat en vuit anys i el que va aconseguir la majoria absoluta, la confiança plena dels veïns i veïnes”, va destacar Grimalt.

Les bases del nou programa, doncs, mantenen com a grans fites:

  • La ciutat universitària
  • La millora de l’espai urbà i la seua transformació des de la perspectiva del gaudi de les persones
  • La sostenibilitat, des d’un punt de vista mediambiental i també econòmic, mitjançant la innovació i les mesures que incrementen la capacitat adaptativa i la resiliència dels sectors d’activitat
  • Les polítiques destinades als més menuts, joves i majors.
  • La millora i dotació d’infraestructures (educatives, esportives, serveis, etc)

“Aquest és el programa de la Dénia que no para ni ha parat”, va insistir el secretari general, “malgrat la legislatura accidentada que hem viscut, amb grans temporals, una pandèmia mundial i la inflació derivada de la guerra d’Ucraïna”.

“Com es nota que vénen eleccions, hem d’escoltar ara...”

Tanmateix, en els darrers quatre anys s’han dut a terme grans obres com les reurbanitzacions del camí de Sant Joan i dels carrers Major, Pare Pere i plaça de Valgamedios. I en marxa està la gran transformació del centre de Dénia, l’execució de la nova Glorieta i la necessària posada a punt de Marqués de Campo, dos espais guanyats per a les persones; que milloraran amb el nou jardí del solar de l’antic ambulatori.

En l’àmbit esportiu, són també d’aquesta legislatura la nova pista d’atletisme, el rocòdrom del poliesportiu (demanat per la ciutadania a través dels Pressupostos Participatius), el canvi de gespa en els camps de futbol, les millores al pavelló de Joan Fuster (noves cistelles de bàsquet i marcadors i nou paviment).

De maig del 2021, la construcció de la senda peatonal que ha canviat la fesomia del Bosc de Diana, que gràcies als fons Next Generation esdevindrà en la legislatura següent el gran pulmó verd de Dénia amb un projecte definitiu.

El Pla Edificant ha continuat millorant les infraestructures educatives de la ciutat i s’ha aconseguit la confirmació de Conselleria de la inclusió de dos nous centres molt necessaris, el nou conservatori i el centre integrat de FP Gent de Mar.

I en aquest mateix àmbit, la finalització en breu de les obres del nou aulari d’Infantil del col·legi Pou de la Muntanya permetrà complir una esperada promesa: el Museu Fester, que s’habilitarà al Rodat, perquè els col·lectius faller i dels moros i cristians tinguen un espai d’exposicions i celebració d’activitats diverses.

Des de 2019, la transformació de l’espai urbà amb més espais per a les persones i l’aposta per una circulació perimetral que reduïsca el trànsit en el centre, ha avançat paral·lela a l’obertura de noves zones d’aparcament púbic i gratuït: fins a 2.500 places té actualment Dénia.

El nou contracte de neteja urbana i recollida del fem s’ha gestat també en aquesta legislatura; i l’adjudicació del contracte de serveis energètics i manteniment de l’enllumenat públic és ja una realitat, un contracte que permetrà rebaixar-ne fins a un 70% l'actual consum energètic.

“No hem parat de treballar des de l’ajuntament, en fer realitat els grans projectes de ciutat, que ens vam comprometre amb la ciutadania a executar, i en millorar el dia a dia dels veïns i veïnes”. Com a exemple d’eixes actuacions “petites, però que suposen una notable millora en el benestar de la ciutadania”, l’esforç realitzat en els parcs infantils (s’hi han renovat en aquests darrers quatre anys el dos de la plaça Jaume I, s’ha creat el de la plaça d’Enric Valor, davant de l’Arxiu Municipal, i s’han millorat els de la Via i l’esplanada de Cervantes), i en l’asfaltat de carrers al disseminat i també al nucli urbà (barri de Baix la Mar, Saladar, entre uns altres) i en el polígon industrial.

“I seguim treballant perquè, vinguen eleccions o no, governem la ciutat amb la màxima responsabilitat”.

Pujar